avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigii de munca

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am avut un litigiu de munca in care la Tribunal actiunea a fost admisa, la Curtea de apel a fost respinsa (hotarare irevocabila); as dori sa stiu: 1) daca este un termen anume pentru un Recurs in anulare; 2) in ce termen se poate face plangere la CEDO?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 4 August 2010
1. Nu mai exista recurs in anulare .

2. Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.
Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către Romania stat legat prin Convenţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare la cedo Matist Matist Va rog sa ma indrumati in legatura cu posibilitatea de a depune sesizare la CEDO, din cauza unui proces civil, dezbatere succesorala. In urma acestei ... (vezi toată discuția)
Termen limita formulare plangere la cedo crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca am hotararea din recurs pronuntata in data de 27.01.2010 de catre Tribunal dar hotararea mi-a fost comunicata pe 11 martie 2010 cand este ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)