avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocare decizie desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocare decizie desfiintare post

Buna ziua,

E posibil ca angajatorul sa revoce decizia desfiintarii postului la o luna si jumatate dupa aceasta decizie? Exista anumite proceduri pe care trebuie sa le respecte in acest sens sau poate face asta cum doreste? Desi mi-a fost desfiintat postul, compania unde lucrez a revocat decizia si acum imi spune ca noul post pe care mi-l ofera ( si pe care eu nu il accept) este de fapt acelasi post pe care am lucrat, desi evident nu este, si refuza sa imi ofere preavizul pe acest motiv.

Puteti sa ma sfatuiti? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 17:00, 14 Aprilie 2010
da poate revoca decizia de concediere cu plata tuturor drepturilor salariale.
decizia trebuie sa fie comunicata la fel cum a fost si cea de concediere.
Pentru ca sa va mai acorde preaviz ? ... in momentul in care au emis prima decizie de desfiintare a postului nu v-au trimis si notificarile de intrare in preaviz?
Problema este ca decizia de concediere nu mi-a fost comunicata in scris pana in acest moment. Compania a incercat sa ma faca sa semnez un document in care de fapt era mentionat Art 17 din CM si anume modificarea postului si nu desfiintarea. Din acest motiv nici nu am semnat acel document.
Fata de ce moment a trecut o luna si jumatate? Fata de comunicarea catre dvs. a decizie de concediere? Fata de emiterea deciziei?
Cum adica postul nu este acelasi?
In ce fel refuza sa va ofere preavizul? (adica din moment ce nici nu ati primit preavizul, de unde stiti de concediere, sau de desfiintarea postului?)
-----
update: acum am vazut raspunsul dvs., partial.
Deci, deocamdata unitatea nu are ce sa revoce, fiindca nu a emis nimic.
Foarte bine ca ati refuzat sa semnati modificari cu care nu sunteti de acord, dar mie mi se pare ca propunerea acestor modificari a incercat sa fie pusa sub masca "daca nu semnezi, desfiintam postul". Este o pacaleala, nu asa se face desfiintarea de post.

In cazul dvs., unitatea nici nu a inceput demersurile oficiale pentru desfiintarea postului, asa ca se poate razgandi oricand. Abia dupa ce veti primi decizia de concediere sau notificarea de preaviz, mai discutam daca firma se poate razgandi sau nu.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
smeagull, utilizator
Daca nu este vorba despre concediere, atunci angajatorul poate revoca decizia de desfiintare a postului ....
Modificarea c.i.m. se face prin act aditional cu acordul salariatului, exceptie facand cazurile in care modificarea rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.

Alte discuții în legătură

Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Se poate anula decizia de concediere? curioasabela curioasabela Buna ziua, Decizia de concediere ca urmare a desfiintarii postului ocupat, se poate anula in cazul in care apare un post vacant in companie( dupa 17 zile de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post! Victor-Sabin Victor-Sabin Buna seara! Imi cer scuze de ora tarzie a postului dar sunt un car de nervi si dupa ce am cautat o gramada pe net am decis sa postez in speranta ca primesc ... (vezi toată discuția)