avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT SAU ACT DE VANZARE-CUMPARARE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT SAU ACT DE VANZARE-CUMPARARE?

Buna seara!

Parintii mei batrani vor sa imi dea mie casa cu acte, pt ca restul fratilor nu ii sprijina si nu ii ajuta deloc. Care e procedura legala? Un testament are aceeasi valoare ca un act de vanzare-cumparare sau poate fi doborat de farti cand parintii mei nu vor mai fi in viata?

Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 18:47, 12 Aprilie 2010
Un contract de vanzare -cumparare este mult mai sigur, insa va trebui sa va asigurati ca puteti face dovada platii pretului, in caz de litigiu cu fratii. Testamentul poate fi atacat de frati , pe motivul ca le-a fost incalcat dreptul la rezerva succesorala.
Asa este. Dar,daca tot ii ingrijiti, pot sa va faca un contract de intretinere cu transferul proprietatii. Acesta nu poate fi atacat de frati sau de nimeni altcineva, in afara de partile care au incheiat contractul , deci dvs. sau parintii dvs. si numai in cazul in care obligatiile asumate prin contract nu sunt respectate.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare -cumparare poate fi atacat?  Dutu Marius Dutu Marius Buna seara, Am o intrebare. Parinti mei vor sa-mi faca acte pe apartamentul in care locuiesc. Intrebarea este : Ce contract trebuie sa fac , ca fratii mei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,părinții mei ar vrea să treacă apartamentul pe ... robert87 robert87 Bună ziua,părinții mei ar vrea să treacă apartamentul pe numele meu dar să nu mai aibe drept sau să atace vreodată frate sau sotie,se poate face prin ... (vezi toată discuția)
Testament fara riscuri mihaela c mihaela c Parintii mei vor sa-mi lase mostenire apartamentul lor, dar vor sa stie ce au de facut pentru ca fratele meu sa nu poata ataca acest testament. Ei spera sa ... (vezi toată discuția)