avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament fara riscuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament fara riscuri

Parintii mei vor sa-mi lase mostenire apartamentul lor, dar vor sa stie ce au de facut pentru ca fratele meu sa nu poata ataca acest testament.
Ei spera sa existe o modalitate (certificat medical, martori, ceva...)prin care sa fie siguri ca decizia lor nu va putea fi contestata.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:49, 26 Februarie 2011
Daca sunt motive, parintii dvs. pot apela la "dezmostenire"...testamentul nu poate incalca rezerva succesorala...astfel ca, acesta va putea fi atacat.
www.avocatnet.ro/content/cau...
Parintii va pot lasa prin testament doar partea care nu incalca rezerva succesorala ( care este de 2/3 impartit la numarul de copii).Daca rezerva este incalcata, fratele va obtine in instanta acea parte. Puteti incerca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere .In acest caz puteti proba executarea obligatiei de intretinere.
Testamentul poate fi atacat de rezervatari, ca si donatia.Puteti incheia un contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager, pana la decesul parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau contyract de vanzare-cumparare cu uzufruct robert333 robert333 speta pe scurt: eu, fratele meu ,tata si mama stateam intr-o casa care era inpartita in cote egale intre tata si fratele lui(50-50%)jumatate de casa statea ... (vezi toată discuția)
Testament pentru nepoata danikka danikka Buna ziua, Parintii mei in urma cu 2 ani ne-au donat cate un apartament mie si fratelui meu. Fratele meu s-a suparat ca lui nu i-a facut vanzare-cumparare, ... (vezi toată discuția)
Testament pentru folosinta apartamentului de catre concubin eli68 eli68 Buna ziua. Am un apartament si o masina. Am cunoscut o persoana cu care traiesc in concubinaj. Ne-am inteles ca daca voi deceda va ramane in apartament. Eu nu ... (vezi toată discuția)