avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema in instanta

Buna ziua, numele meu este Andrei si as dori sa aflu, daca eu am fost dat in judecata ca parat si am 2 complici, iar apoi am reusti sa ma inteleg cu firma care ma dat in judecata ca sa platesc sa nu ma mai duca in instanta fie cu bani, fie cu servicii, si eu cu unul dintre complici platim suma ceruta, iar cel de-al treilea nu, la cererea noastra poate fii dat in continuuare in judecata? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: clNRR , utilizator 15:18, 15 Aprilie 2010
Este o problema penala sau una civila ? Daca fapta reprezinta infractiune, care ar fi aceea ? In cazul in care fapta savarsita de dvs. intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni, dvs. impreuna cu complicele care este de acord cu intelegerea nu puteti cere personal continuarea procesului penal impotriva celui de-al doilea complice. Daca actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate, atunci retragerea plangerii prealabile produce efecte in rem, adica fata de toti faptuitorii. Altfel, se poate realiza impacarea partilor in fata instantei de judecata, aceasta actionand in personam, producand efecte doar fata de faptuitorul cu care se realizeaza impacarea. Puteti sa ajungeti la o intelegere cu firma respectiva sa realizati impacarea partilor, daca aceasta este posibila pentru respectiva infractiune, pentru dvs. si complicele care este de acord. Astfel, se va continua procesul penal pentru cel de-al treilea complice.
aha..si inca o intrebare,da ca eu nu am semnat absolut nimica,am tinut telefonic legatura ma poate da in judecata??plus ca sunt nimor si nu am venit!!! Si am dosar penal pentru acest lucru, adica am vrut sa organizez un eveniment,iar acesta nu s-a mai putut tine!!!in data respectiva!
Exprimarea este vaga, daca puteti detalia v-as putea da un raspuns. Dosar penal pentru ce infractiune ? Sustineti ca sunteti minor, ce varsta aveti ? Unde nu ati venit ? etc.
Daca eu nu am semnat nici un contract de sopnsorizare/reclama cu acea firma, am tinut legatura doar telefonic, aceasta ne poate da in judecata? Si inca o neclaritate este aceea ca eu sunt minor(am 17 ani) si nu am venit(salariu) de unde cred ei ca am eu posibilitatea de a le da banii pretinsi de ei? Si toata chestia a inceput de la un eveniment de joc pe calculator, iar noi ca nu am reusit sa respectam data de 10-11 aprilie am primit citatie!!! Problema asta este ca nici eu nu vad infractiunea eu zic ca pentru distrugerea imaginii si recuperarea banilor de pe reclama, dar cei de la firma respectiva nu tin cont ca noi avem mai multe vizite unice la 24 de ore decat ei!!! Firma nu i-a in calcul acest lucru deoarece nu avem vizitele inregistrate de un contor omologat!!!
Fata de informatiile destul de vagi pe care le-ati transmis,cred ca trebuieste sa dati mai multe informatii despre situatia la care v-ati referit pentru a primi raspunsuri care sa va fie de real ajutor.

Alte discuții în legătură

Ong - bani din sponsorizare neutilizati de la un an la altul Catalinavoinea11 Catalinavoinea11 ONG - Bani din sponsorizare neutilizati de la un an la altul Buna ziua, In cazul unei organizatii nonprofit care a incasat prin sposorizare de la o ... (vezi toată discuția)
Caut alternative la contractul de sponsorizare iloveyou iloveyou Exemplu concret Firma X si-a epuizat bugetul de sponsorizari, dar doreste sa sprijine financiar o asociatie sportiva. Asociatia poate sa ofere anumite ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare GEORADU1971 GEORADU1971 cum pot beneficia de o sponsorizare pentru achizitionarea de proteze auditive pentru un copil minor,prin contract de sponsorizare sau de mecenat ? M-i s-a ... (vezi toată discuția)