avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general prescriere amenzi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

prescriere amenzi

am fost la finante sa vad daca mai am amenzi neplatite,doamna de la ghiseu mia zis ca am o singura amenda,domnul viceprimar a zis ca am multe amenzi dar canu sunt in baza de date a finantelor,si sunt in dulapul dinsului,eu ce sa cred? parerea mea este ca sunt amenzi din anul 2001 pina in 2007 cind am plecat din tara ,deci am amenzi sau nu,decit aia de un milion ?sau celelalte amenzi vechi sau prescris si domnul vprimar nu stie?
Cel mai recent răspuns: Catanezu85 , utilizator 23:11, 18 Aprilie 2010
Catanezu85 a scris:
am fost la finante sa vad daca mai am amenzi neplatite,doamna de la ghiseu mia zis ca am o singura amenda,domnul viceprimar a zis ca am multe amenzi dar canu sunt in baza de date a finantelor,si sunt in dulapul dinsului,eu ce sa cred?

Pana aici totul este foarte clar, in baza de date figurati cu o singura amenda neplatita. Nu mi-e clar ce face domnul vice-primar cu procesele verbale de contraventie in dulap.
parerea mea este ca sunt amenzi din anul 2001 pina in 2007 cind am plecat din tara ,deci am amenzi sau nu,decit aia de un milion ?sau celelalte amenzi vechi sau prescris si domnul vprimar nu stie?

Daca amenda din baza de date este de un milion, inseamna ca doar cu asta figurati. Domnul vice-primar stie despre prescriptie, si sunt convinsa ca nu tine procesele verbale in dulap. Vrea doar sa va determine sa le platiti.

Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
termenul general de prescriptie este de 3 ani.
din cate am vazut eu domnii de la finante in ultima perioada au inceput o practica care se pare ca da roade si anume inainte de trecerea celor 3 ani va instiinteaza cu somatie iar indeplinirea unui act ar prelungi acel termen de prescriptie.
nu sunt foarte sigur dar cred ca daca doamna de la ghiseu v-a zis ca in baza de date figurati cu o singura amenda atunci asa e ca doar nu viceprimarul decide cate amenzi aveti ci doar ce se afla in baza de date
Amenzile contraventionale sunt creante bugetare iar executarea lor se prescrie in termenul de 5 ani prevazut in Codul de procedura fiscala.
Gabriela Pintea a scris:

Amenzile contraventionale sunt creante bugetare iar executarea lor se prescrie in termenul de 5 ani prevazut in Codul de procedura fiscala.

Corect, dar pot sa fie si amenzi administrative sau chiar penale.
Acestea au alt regim de prescriptie.
amenzi penale nu am avut in viata mea sunt sigur suta an mie,amenzi de circulatie ,Da,si niciun fel de amenda nu am avut ,inafara de cele de circulatie,oricum o sa imi angajez un avocat daca este cazul in cazul meu ,vreau sa imi inscriu masina pe teritoriul romaniei ,si sunt sigur ca o sa am nevoie de vreun act de la finante,si daca domnul viceprimar refuza,o sa ma adresez la un avocat,Dumnevoastra ce imi sugerati?Sa imi angajez un avocat ,sau pot sa o rezolv si singur?Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatii de plata amenzi achitate, actionare in judecata ditl Vickers Vickers Acum 2 ani am fost somat de catre DIRECTIA DE IMPOZITE SI TAXE LOCALE precum ca nu am platit o amenda... am cautat chitanta ca sa pot dovedi ca am platit dar ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta platita prin executare silita si poprire salariu, apare la impozit ContSters357588 ContSters357588 Stimati avocati, Ma vad nevoit sa apelez la ajutorul dumneavoastra in ceea ce priveste solutionarea unor probleme ce par sa nu se mai termine, legate de ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale - prescriptie? ContSters144009 ContSters144009 Buna ziua! Eu cu sotul meu ne-am cumparat anul acesta apartament. Astazi am fost sa platesc impozitul la casa si mi s-a spus ca sotul meu are 4 amenzi ... (vezi toată discuția)