avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenzi contraventionale - Prescriptie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenzi contraventionale - Prescriptie?

Buna ziua!

Eu cu sotul meu ne-am cumparat anul acesta apartament. Astazi am fost sa platesc impozitul la casa si mi s-a spus ca sotul meu are 4 amenzi contraventionale in suma de 2500 roni:

1amenda 2006 - 1000 roni
2 amenda 2007 - 1100 roni
3amenda 2010 - 200 roni
4amenda 2011 - 200 roni

si ca eu nu pot plati impozitulpana nu achita el datoriile.Din ce am citit eu pe acest site amenzile contraventionale se prescriu in 5 ani,,,doamna de la ghiseu mi-a zis ca nu si ca trebuie platita toata suma integral,,,,ajutati-ma cum sa procedez.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: laluca , utilizator 14:04, 9 Mai 2014
Cod procedura fiscala:

CAP. 7 Prescripţia dreptului de a cere executarea silită şi a dreptului de a cere compensarea sau restituirea

Art. 131 Începerea termenului de prescripţie

(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
Merci frumos de raspunsul promt,,,,ce fac eu mai departe? din ce am citit amenzile din 2006-2007 ar trebui sa fie prescrie,,,cumprocedez?
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa adresati o notificare catre Adninistratia financiara cu prevederile de mai sus solicitand ca pentru acele amenzi sa se constate prescriptia.
Daca nu vor da curs solicitarii dumneavoastra atunci va trebui sa-i actionati in instanta pentru a se constata aceasta prescriptie pe cale judecatoreasca.
eu nu pot plati impozitul la casa pana nu platesc aceste amenzi?
Da este amenzile au termen de prescriptie de 5 ani, dar domnul avocat a omis sa va spuna ca ca acest termen de presciptie poate fi intrerupt in anumite condiții ( exemplu daca a fost primita o somatie de plata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenzile de circulatie silvia159 silvia159 Intrebare despre amenzile poliţiştilor. Locale, rutiere Sunt diferenţe între ele ? Amenzile de circulatie si cele rutiere în ce condiţii se prescriu. ... (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara ContSters126873 ContSters126873 buna dimi la cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara??(si nu numai dsp,dsv ,finante etc) (vezi toată discuția)