Eu cu sotul meu ne-am cumparat anul acesta apartament. Astazi am fost sa platesc impozitul la casa si mi s-a spus ca sotul meu are 4 amenzi contraventionale in suma de 2500 roni:
si ca eu nu pot plati impozitulpana nu achita el datoriile.Din ce am citit eu pe acest site amenzile contraventionale se prescriu in 5 ani,,,doamna de la ghiseu mi-a zis ca nu si ca trebuie platita toata suma integral,,,,ajutati-ma cum sa procedez.
Multumesc anticipat
CAP. 7 Prescripţia dreptului de a cere executarea silită şi a dreptului de a cere compensarea sau restituirea
Art. 131 Începerea termenului de prescripţie
(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa adresati o notificare catre Adninistratia financiara cu prevederile de mai sus solicitand ca pentru acele amenzi sa se constate prescriptia.
Daca nu vor da curs solicitarii dumneavoastra atunci va trebui sa-i actionati in instanta pentru a se constata aceasta prescriptie pe cale judecatoreasca.
Da este amenzile au termen de prescriptie de 5 ani, dar domnul avocat a omis sa va spuna ca ca acest termen de presciptie poate fi intrerupt in anumite condiții ( exemplu daca a fost primita o somatie de plata).