Ce sanse are un angajat concediat ilegal ,si care a facut contestatie in instanta, sa castige daca a primit actele de concediere,a semnat si a facut toate diligentele de obtinere a ajutorului de somaj?
Poate fi considerata acesta atitudine ca fiind un acord ce angajatul si l-a dat?
Nu.
Angajatul a trebuit sa ia masuri pentru protectia sa sociala ca urmare a desfacerii CIM. In niciun caz aceasta atitudine nu poate fi interpretata ca o acceptare a masurii disciplinare luata fata de el de catre angajator. ;)
Un angajat primeste o decizie de modificare unilaterala a clauzelor cim(locul muncii,felul muncii,diminuare salariu 40%)acesta avand si calitatea de lider de sindicat si contesta decizia deoarece s-a facut fara acordul organului de conducere colectiva al organizatiei sindi cale(legea nr.54/2003 art.10)
Mentionez ca decizia a fost contestata in termen legal in instanta iar eu dupa 110 zile de la emiterea deciziei ilegale in urma amenintarilor scrise de la angajator cu desfacerea cim ,si a termenelor de 40-50 zile pe care instanta le dadea m-am prezentat la noul loc de munca fara sa semnez nici un document de acceptare si fara sa prestez nicio activitate in acel loc de munca desi eram numit ing.sef tura (nuam intaocmit niciun document sau raport,nu am dat nicio dispozitie scrisa sau verbala).
Nu cred ca este lipsit de importanta faptul ca medicul pe certificatul medical nu si-a dat avizul s-au mai bine spus a scris --apt mecanic la sol ,facandu-ma din absolvent al facultatii de construcii, mecanic.
Poate in aceste conditii instanta sa stabileasca in data de 08.04.2010(actiunea a fost introdusa in iulie 2009,au fost 8 termene si in fiecare sedinta eu mi-am sustinut capatul initial de cerere )ca actiunea precizata este nefondata pentru ca m-am prezentat la noul post in conditiile expuse mai sus?
Cine imi putea asigura existenta familiei(6membri) in acest timp daca angajatorul imi desfacea contractul de munca?