Buna ziua,
As vrea sa stiu daca spitalul se poate indrepta impotriva mea pentru despagubiri.
Iata care e povestea: in iulie 2005 am avut un accident de masina din care au rezultat 3 victime, victime carora li s-au acordat ingrijiri medicale intr-o unitate spitaliceasca. Mentionez faptul ca la acea data toate cele 3 victime si inclusiv eu aveam calitatea de asigurat (cei 3 pe baza contractelor lor de munca, iar eu eram studenta).
Azi, 14.02.2007 am primit de la spital o somatie de plata. Suma care mi se cere e de 2500 lei, de platit in 5 zile(adica luni) si reprezinta cheltuielile cu prestatiile medico-sanitare acordate de spital victimelor accidentului din 2005. Mentionez faptul ca procurorii au dispus la acea data neinceperea urmariri penale impotriva mea.
Va rog sa imi spuneti daca, calitatea mea de asigurat de la acea data(calitate care poate fi dovedita) nu ma scuteste de plata acestor despagubiri.
Precizez ca nu am fost intrebata niciodata daca am sau nu calitate de asigurat.
spitalul poate recupra cheltuielile facute de la persoana vinovata, in cadrul procesului penal sau civil.....penal nu a fost ...pe ce baza s-a dispus scoaterea de sub urmarire? in civil nu a fost proces ? deoarece tot asa isi recupereaza banii de regula si asiguratorul.....:(
la noi asigurarea CAS nu acopera din pacate asa ceva....doar daca ai alta asigurare.....
Asa cum ti s-a mai spus, Spitalul te poate chema in judecata.
Conteaza f mult si litera pe care ai fost achitata.
Daca spui ca ai fost asigurata iar asigurarea acopera si un astfel de caz, poti chema in garantie asiguratorul.
Nu stim nimic, procesul verbal intocmit cu referire la accident, pentru ce ai fost urmarita penal, pe ce considerente juridice ai fost scoasa de sub urmarire penala...
Nu inseamna ca daca nu este fapta penala nu poti raspunde civil.
In rest, asigurarea TA de stat de sanatate (CAS-ul) nu acopera ingrijirile medicale acordate altor persoane. Cu privire la calitatea lor de asigurati, ei au primit aceste ingrijiri nu ca urmare a unei imbolnaviri "naturale" (nu stiu cum sa-ti explic exact, sper ca intelegi ideea), ci ca urmare a faptei unei alte persoane. Persoana care a determinat spitalul/Casa de asigurari sa cheltuie niste sume pe care nu le cheltuia altfel este buna de plata. Corect dealtfel.
Spui ca spitalul cere ?
da-i cu Flit ! Sa ceara la alta usa. probabil au un consilier angajat pe cunostintem, relatii, spaga etc.
Nu ai beneficiat tu de ingrijiri. Pe ce temei iti cer ? Exista o hotarare judecatoreasca prin care sa fii raspunzatoare pt. prejudiciile cauzate ? Nu prea cred !
Sa se indrepte impotriva pacientilor sau impotriva casei de asigurari. Dupa aceea acestia se pot intoarce impotriva ta.
Teoria mea e valabila in cazul in care ai spus aici tot adevarul.
Rca
ingrid badea
politele rca acopera si cheltuielile de spitalizare rezultatea in urma ingrijilor medicale acordate victimelor din accidente rutiere?
vinovatul de producerea ... (vezi toată discuția)