avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Oare este o diferenta asa mare intre DREPTUL facut la ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Oare este o diferenta asa mare intre DREPTUL facut la stat si cel la particular??

De multe ori auzim ca DREPTUL facut la stat este mult superior celui facut la particular (MAIORESCU,TITULESCU.CANTEMIR...desi sunt mai multe as dori sa ne limitam doar la acestea) daca vrei sa inveti oare conteaza asa mult unde ??? :D=D> sunt de parere ca nu este o diferenta asa mare (mai exigenti la stat dar atat) asta este desigur pararea mea ...voi ce parere aveti???? SI INCA CEVA..facultatiile din ziua de azi pregatesc asa cum ar trebui studentii ..ca nu prea se intra din prima la INM (circula un zvon) deci care este nivelul?
Cel mai recent răspuns: daniel26 , utilizator 09:05, 16 Aprilie 2010
"sincer mult superior nu exista, deoarece superior nu are grad de comparatie.." imi cer scuze aveti perfecta dreptate NU EXISTA!!#-o insa eu l am folosit pentru a pune accent pe acea afirmatie/zvon( in legatura cu calitatea invatamantului particular) desi nu este corect.
Multumesc tuturor pentru sfaturi!! si astept si altele:p:d
luiza2008 a scris:

procmarci a scris:

Prietene, in facultate inta cine vrea si iasa cine poate.

=D>
Desi poate unii considera ca invatamantul de stat,in speta facultatile de Drept de stat sunt superioare din punct de vedere calitativ si al exigentei,personal sunt de parere ca daca iti doresti cu adevarat,sa devii un bun magistrat,avocat etc.poti urma cursurile atat la stat cat si la o facultate particulara.Doar sa vrei sa inveti.Important este sa fii perseverent si consecvent in studiu,indiferent ce facultate alegi-de stat sau particulara.:)

nu spun ca nu puteti avea dreptate...in fond, daca vrei si vrei poti fi si autodidact...;)...va spun din experienta ca nu este vorba doar de exigenta profesorilor , ci si de trierea de la examentul de admitere, care, cel putin peste 4-5 pe loc se simte...desigur exista si exceptii( sa confirme regula , ca in limba franceza!:D), dar , noi vorbeam de regula , nu?
Se simte... iar la INM nu sunt doar 3-4 pe loc ci 13-14:))..din acest motiv este nevoie de perseverenta si multa ambitie, ce tin de fiecare persoana in parte > sa nu mai mentionam faptul ca actualele coduri vor fi schimbate in anii urmatori dand justita peste cap o perioada(perioada de adaptare...bine este doar opinia mea):))
ASTEPT SI ALTE PARERI:D
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
mer_123, utilizator
Eu am terminat doua facultati dintre care una la stat si una la privat( dreptul la privat).Din punctul meu de vedere am facut mai multa scoala la privat si mai mult de atat atitudinea profesorilor era alta fata de student,relatia student profesor se simtea altfel. Evident nu toate facultatile private sunt de un nivel acceptail dar nici la stat nu cred ca e mai bine, desi nu cred ca e cazul facultatilor din Bucuresti care sunt facultati cu traditie si unde sunt elitele profesorale orice s-ar zice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen magistratura Ce se mai aude? Era vorba sa se excluda o conditie importanta pentru concursul de admitere in magistratura: media la licenta de 8,50. Pentru ce? Sa intre cat ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu slujba de procuror stoica marcus stoica marcus buna ziua ,sunt elev in clasa a 12 si as fi interesat sa fac dreptul pentru a ajunge procuror . Dupa ce susti concursul si daca esti admis ,vei fi repartizat ... (vezi toată discuția)
Facultatea la zi sau la distanta/ifr ? ContSters183660 ContSters183660 Ce parere aveti de invatamantul la distanta pentru facultatea de drept (la stat)? Trebuie sa aleg intre Universitatea Cuza la ZI sau Universitatea Lucian ... (vezi toată discuția)