avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Facultatea la zi sau la distanta/IFR ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Facultatea la zi sau la distanta/IFR ?

Ce parere aveti de invatamantul la distanta pentru facultatea de drept (la stat)?

Trebuie sa aleg intre Universitatea Cuza la ZI sau Universitatea Lucian Blaga la IFR (invatamant frecventa redusa - se merge numai sambata).

Teoretic stiu ca ar fi mai bine la Univesritatea A.I. Cuza la zi dar practic bugetul nu prea imi mermite :(( si as vrea sa stiu daca se merita totusi la IFR la ULBS)

O a treia varianta care am luat-o in calcul ar fi Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti (sunt cam sceptic in privinta universitatilor private din Romania).
Am luat aceasta varianta in considerare in cazul in care nu sunt admis la Cuza sa zicem si pentru ca sunt cativa profesori de la Universitatea Bucuresti acolo, ca de ex: prof. Gabriel Boroi.

Ce parere aveti ? (argumente pro & contra)
Ce sanse sunt pentru un student care termina o facultate IFR sau privata sa ia admiterea UNBR.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: jhonyqz , utilizator 15:26, 17 Ianuarie 2013
In primul rand trebuie sa urmaresti cu mare atentie acreditarea acestor facultati particulare, daca mai sunt acreditate, daca sunt in stadiul de supraveghere sau exista litigii privind acreditarea.
In general, sa stii ca se tine cont la admiterea UNBR de faptul ca ai absolvit o facultate la zi, indiferent ca este de stat sau privata.
da, sunt acreditate toate cele trei universitati si forme de invatamant (cotate cu Grad de Incredere Ridicat pentru)

in ce sens se tine cont la admiterea UNBR forma de invatamant ?
nyko a scris:

In general, sa stii ca se tine cont la admiterea UNBR de faptul ca ai absolvit o facultate la zi, indiferent ca este de stat sau privata.


Nu conteaza cum ai facut facultatea la zi ,la FR ,la stat ,la privat ,tot ce conteaza e sa inveti si sa ei examenul de intrare in profesia de avocat.
Eu nu am vazut sa se tina cont ,daca e la zi sau la FR ,diploma este aceiasi.Nu este unul mai jurist ca celalalt.

In general, sa stii ca se tine cont la admiterea UNBR de faptul ca ai absolvit o facultate la zi, indiferent ca este de stat sau privata.


Dar ce importanta are pentru UNBR daca ai terminat la zi sau FR??
Ceea ce este cu adevarat important (in special pentru tine) este sa inveti temeinic,indiferent ca esti la zi sau FR. Daca esti pregatit,ai terminat la FR sau zi,ai toate sansele sa promovezi examenul la barou,INM sau mai stiu eu unde.



diploma este aceiasi.Nu este unul mai jurist ca celalalt.

Subscriu. ;)
Insa,asa cum s-a spus si mai sus,trebuie sa fiti atent la partea asta cu acreditarea,autorizarea s.a.m.d. :)
In rest,mult succes,orice veti alege in final! :luck:

Sunt de acord cu tine luiza2008. Am inteles ca la cursuri profesorul citeste si uneori explica ceea ce este in manual, din punctul meu de vedere manualul dupa care se studiaza este cel mai important. Mi-am cumparat deja in decembrie de la editura Hamangiu (ca sa beneficiez de reducere) manualul de drept civil partea generala. persoanele a lui Gabriel Boroi si apoi cel al lui Beleiu (daca apare pt 2010).

dilema mea este alta insa:

La zi se fac SEMINARE (practica aplicata din cate am inteles) si as vrea sa stiu cat de importanta / relevant este pentru studiul materiilor fundamentale.

Alte discuții în legătură

Ce presupune masterul in cariera judiciara? sbdcl sbdcl ce presupune masterul in cariera judiciara mai exact?mersi (vezi toată discuția)
Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Supliment la diploma selesdacian selesdacian Buna ziua !Ma confrunt cu urmatoarea problema: Nu stiu carei Facultati/universitati trebuie sa ma adresez pt a primi suplimentul la diploma! In anul 2007 am ... (vezi toată discuția)