avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Politie - Consiliul de disciplina.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Politie - Consiliul de disciplina.

buna seara.In anul 1998 am fost trecut in rezerva de la un inspectorat de politie din tara de catre consiliul de judecata. Ulterior procurorul militar a dat pentru fapta cercetata care era aceeasi cu cea invocata de catre consiliul de judecata la trecerea in rezerva. Intrebarea mea este daca se poate face ceva daca a trecut atat timp....si daca ....ce anume?:)....multumesc
Cel mai recent răspuns: theodor3500 , utilizator 00:07, 14 Aprilie 2010
Personal, nu am auzit de consiliu de judecata decat in cadrul manastirilor, la monahi.
Poate dati mai multe amanunte, oricum nu am inteles tema.
credeti_ma...exista sau existau in 1998...poate s-au scos. Erau formate pt. cercetarea abaterilor disciplinare savarsite de politisti. sanctinile mergea de la mustrare....amanarea avansarii in grad....etc .pana la trecerea in rezerva.In cazul meu a fost vorba de o reclamatie facuta de un civil in care spunea ca ne-ar fi dat bani fapt neconfirmat de probele aduse la proc.militara. Eu,impreuna cu 2 colegi am fost trecuti in rezerva de catre consiliul de judecata tocmai pt faptul ca am fi primit acei bani
Cred ca este vorba despre Consiliul de disciplina ... Sanctiunile disciplinare se stabilesc si se aplica numai dupa cercetarea prealabila si dupa consultarea consiliilor de disciplina .
1. Puteati contesta sanctiunea disciplinara, in termen de 5 zile de la luarea la cunostinta, sefului ierarhic superior celui care a aplicat sanctiunea.
2. Impotriva sanctiunilor aplicate si a deciziilor nefavorabile politistul nemultumit se poate adresa Corpului National al Politistilor .
3. Politistul nemultumit de sanctiunea aplicata se poate adresa instantei de contencios administrativ, solicitand anularea sau modificarea, dupa caz, a ordinului ori a dispozitiei de sanctionare.
Aveti dreptate....asa se numeau. Intrebarea mea era daca exista un termen de adresare instantei de contencios administrativ.Multumesc.
Cererile prin care se solicita anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei cauzate se pot introduce in termen de 6 luni de la:
a) data comunicarii raspunsului la plangerea prealabila;
b) data comunicarii refuzului nejustificat de solutionare a cererii;
c) data expirarii termenului de solutionare a plangerii prealabile, respectiv data expirarii termenului legal de solutionare a cererii;
d) data expirarii termenului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. h) din Legea nr.554/2004, calculat de la comunicarea actului administrativ emis in solutionarea favorabila a cererii sau, dupa caz, a plangerii prealabile;
e) data incheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, in cazul contractelor administrative.
(2) Pentru motive temeinice, in cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusa si peste termenul prevazut la alin. (1), dar nu mai tarziu de un an de la data comunicarii actului, data luarii la cunostinta, data introducerii cererii sau data incheierii procesului-verbal de conciliere, dupa caz.

Alte discuții în legătură

Intrebare, geo-vem geo-vem In cat timp de la raspunsul la plangerea prealabila primit trebuie sa depun la instanta de contencios plangerea?am timp 6luni?! Multumesc (vezi toată discuția)
Sunt prescrise cererile mele,sau nu? marianapruteanu marianapruteanu In luna aprilie 2013 am inmanat conducerii scolii 3 adrese, al caror numar de inregistrare nu il mai am si la care nu am primit niciun raspuns pana in acest ... (vezi toată discuția)