avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se poate face succesiunea printr-o imputernicire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se poate face succesiunea printr-o imputernicire?

Eu locuiesc in Spania si doresc sa o aduc pe mama aici cu mine.Ea trebuie sa faca succesiunea dupa moartea tatalui.Din raspunsurile primite anterior am inteles ca trebuie facuta succesiunea cu toti mostenitorii de drept,unica problema este virsta inaintata a mamei mele.Asi dori sa aflu daca o pot reprezenta legal(eu fiind fica)din toate punctele juridice in tema succesiuni si a vinzarii-cumpararii a imobilului respectiv printr-o procura facuta la consulatul roman din Spania.PS mostenitorii de drept sunt copii tatalui dintr-o casatorie anterioara si eu din cea actuala,iar ei sunt greu de gasit deoarece nu contactam de 20 de ani.Com asi putea proceda?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 05:37, 13 Aprilie 2010
Daca nu gasiti mostenitorii va recomand sa angajati avocat.
Nu puteti finaliza succesiunea pana nu sunt citati legal toti mostenitorii.

avocat Claudiu Lascoschi
Doamna, puteti sa o reprezentati pe mama dvs. prin imputernicire. Din intrebarea dvs. anterioara s-a inteles ca exista un testament.
Solutia problemei este ca daca mama dvs. are testament din partea tatalui dvs., sa dezbata succesiunea si gata. Daca doresc mostenitorii sa atace, nu au decat.
Nu trebuie chemati, citati sau altceva.
Daca imparte pierde...poate si procesul de una singura.
Daca nu imparte si are avocat castiga tot.
Este o logica simpla...
colegii mei au dreptate.. daca nu aveti posibilitatea sa luati legatura cu fratii dvs rezultati din mariajul anterior al tatalui dvs, cea mai sigura cale este sa dezbateti succesiunea in instanta cu ajutorul unui avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare testament danbente danbente Tatal meu a decedat in anul 2000. La un an dupa,in 2001, decedeaza mama lui. Inainte de deces, mama trece pe numele ei prin intabulare toate bunurile si ... (vezi toată discuția)
Copiii unui concubin mostenesc pe celalalt concubin? AurelP. AurelP. Buna ziua. As dori si eu un raspuns la o intrebare mai complicata despre o mostenire. Sper ca am nimerit locul potrivit unde sa intreb fiindca nu sunt prea bun ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunic amarilys amarilys Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau ... (vezi toată discuția)