avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice anulare procedura?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

anulare procedura?

Buna ziua.
Avem urmatoarea speta:
la incheierea contractului, ofertantul castigator refuza semnarea acestuia, considerand ca a facut o eroare la calculul pretului, iar in pretul oferit nu isi mai poate onora obligatiile.
Ce facem in aceasta situatie?
1. incheiem proces verbal cu ofertantul in care se specifica cauza neincheierii contractului si:
- anulam procedura, oprim garantia de participare si reluam procedura?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
adela1978, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 14:48, 16 Aprilie 2010
Garantia de participare se retine de catre autoritatea contractanta in cazul cand ofertantul castigator refuza sa semneze contractul(acest lucru trebuie sa fie specificat si in fisa de date a achizitiei). Puteti solicita in scris punctul de vedere al ofertantului referitor la motivul refuzului, apoi se anuleaza procedura si se poate relua .Atentie la valoarea estimata,daca este corecta si ofertantul castigator a venit cu o valoare neobisnuit de mica,atunci nu aveti decat sa o mentineti in fisa de date.Daca nu este stabilita corect ,atunci intocmiti nota justificativa cu argumentele necesare.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
irina_stirbu2000, utilizator
multumesc, nu este vorba de estimare gresita, ci de un calcul gresit al ofertei financiare pe care a facut-o ofertantul...cica nu si-ar fi luat in calcul ceva costuri...este greseala lor;
faceti exact cum ati gandit. ideal ar fi sa aveti si o hartie din partea ofertantului cu motivele pt. care nu doreste incheierea contractului.
Invitati in scris ofertantul la semnarea contractului, aratandu-i temeiul legal in baza caruia se poate decide anularea licitatiei, cu retinerea garantiei.
Solicitati un punct de vedere in cazul refuzului sau de a semna contractul.
Multumesc.
sigur ca vom avea un punct de vedere scris al castigatorului;
Acum va mai intreb urmatoarele: ma pot baza pe prevederile art.181 lit c1 pentru a nu-l mai primi 2 ani la procedurile de atribuire ulterioare pe care le vom face?
imi pare rea intentie sa nu vrea sa semneze, sperand, poate, ca va obtine mai multi bani;

Alte discuții în legătură

Renuntarea la oferta dupa castigarea licitatiei pentru ca am introdus gresit pretul - riscuri Katri Katri Cum pot renunta la oferta in situatia in care la etapa finala electronica am introdus un pret prea mic (am crezut ca este vorba de pretul pe bucata cand de ... (vezi toată discuția)
Achizitii publice - neprezentare semnare contract biankamanea biankamanea buna ziua! as avea si eu o intrebare, astazi am de inceheiat 3 contracte de furnizare de produse cu ofertantul castigator. In comunicare de rezultat i-am ... (vezi toată discuția)
Contract buburuza22 buburuza22 Buna ziua! Am o problema legata de contractul de achizitie publica. Exista o posibilitate de obligare a operatorul economic sa se prezinte la semnare la ... (vezi toată discuția)