avem o crescatorie de chinchile, pana acum inregistrarile au fost simple : am cumparat, s-au innmultit, am inregistrat achizitia, sporul de greutate lunar, trecerea de la pui la adulti si am avut si o vanzare : vanzarea si descarcarea de gestiune, asta este clar
dar acum au sacrificat animalute pentru blana, iar blana o prelucreaza tot in incinta crescatorieri
am gasit inregistrare pentru sacrificare dar cum inregistrez apoi rezultatul blana? o sa am si productie netermitata la sf lunii? de unde sa ma inspir?
daca sunteti contabila ,in planul de conturi exista toate inregistrarile care trebuiesc facute.
Apoi trebuie sa faceti P.verbal de sacrificae si PV de transformare rezulta blana si restul componentelor.Este o monografie contabila destul de lunga..inspirativa din portalul Conta.ro-monografi contabile..:hm:
doamna Iulia multumesc frumos, apelez la acest forum pt ca nu vreau sa fac greseli, da sunt contabila dar sunt o contabila tanara si la inceput
eu ma-ma gandit ca ciclul cu animalele le inchiei prin nota contabila de sacrificare animale
iar produsul rezultat in introduc in gestiune ca materie prima din productie proprie, la sfarsitul lunii vad daca am produtie in curs si contabilizez, apoi cand este gata de vanzare il trec pe marfa in vedera vanzarii zic bine?