BUna ziua,
Va rog sa imi raspundeti daca aveti experienta in penal..acum doua ore s-a incheiat un proces penal in care fratele meu a fost acuzat de inselaciune..nu au fost decat doua probe dar si acelea care nu puteau fi considerate concludente..la sfarsit insa procurorul a cerut sa ii fie aplicata pedeapsa cu executare, cu toate ca nu are antecedente, are 29 ani si 10 ani munciti pe carte de munca, are credit, presupusa paguba a partilor vatamate ar fi de 6000 ron!
Credeti din experienta anterioara ca va primi o pedeapsa cu executare?chiar nu vor conta circumstantele atenuante?
De regula ceea ce propune procurorul judecatorul accepta?
VA ROG SA IMI RASPUNDETI!
Avocatul a depus cererea pentru executarea sub supraveghere dar nu mi-a spus la ce sa ma astept!
pentru ca avocatul nu are de unde sa stie ce e in capul judecatorului.. daca hotararea ce se va pronunta va nemultumeste o puteti ataca in termenul legal de 10 zile
Dar de ce ar putea sa propuna un procuror o pedeapsa cu executare pentru o fapta care nu are probe concludente, inculpatul nu are antecedente, are o conduita anterioara ff buna, a lucrat 6 ani la o firma in care a avut acces la ff multe documente, raspundere etc..
Nu mi-ati raspuns daca totusi judecatorul in mare majoritate a cazurilor accepta propunerile privind pedepsele, sunt "litera" de lege pentru judecator!
Nu cred ca o sa se mai schimbe ceva la recurs sau la inalta curte..cel putin asa cred si de asta imi este si teama ca ceea ce propune procurorul,judecatorul accepta..cel putin in cazurile in care nu e vorba de persoane cu putere!
Indiferent ce solicita procurorul instanta decide cum considera.Conteaza enorm pledoaria avocatului si daca are pe ce sa o faca corespunzator.
Este insa adevarat ca in majoritatea cazurilor in care cere cu executare asa se da.Conteaza insa multe lucruri...
In mod corect si sincer nimeni nu poate formula astfel de "pronosticuri",nici pe baza unor statistici,nici pe baza experientei personale,atata timp cat nu cunoaste actele si lucrarile dosarului.
Indiferent de sustinerile procurorului de sedinta,la fel de valabile sunt ambele posibilitati si ele depind doar de instanta de judecata
Fals in acte la banci
saria
Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)