Intr-un dosar penal in care inculpatul este acuzat si condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare in care sunt mai multe neregului decat probe concludente cum este posibil ca parchetul sa faca apel impotriva sentintei cand aceasta in mod evident il nedreptateste pe inculpat impotriva caruia sta un singur inscris expertizat..restul probelor fiind niste poze neexpertizate si fara suport magnetic, o copie dupa un inscris si o recunoastere din grup inainte de recunoastere asa-ziselor parti vatamate aratanduli-se poze cu inculpatul, lucru care reiese chiar din declaratiile acestora..cum poate veni parchetul sa sustina ca pedeapsa este prea mica cand in noul cod penal (propus) inselaciunea are incadrare 1-5 ani?cine a propus acest cod penal?
sunt socata!
Am crezut ca la apel ne vom chinui doar cu judecatorii de la tmb, dar observ ca si parchetul isi baga coada..de ce, dumnezeu stie!#-o#-o#-o
Nu mai fit asa pesimista!Poate au facut apel pt altceva, nu pt pedeapsa!Nu puteti sti care sunt motivele lor, decat dupa ce depun motivarea.Cu mult calm le rezolvati pe toate!
Succes!
Va multumesc!
Daca ati sti cate mizerii are acest dosar in el..poate m-ati intelege!
Nu ar avea pentru ce altceva sa faca apel, pentru ca partile vatamate au fost trecute in urma sentintei ca parti civile si inculpatul obligat sa le despagubeasca cu toate ca se citese actul de sesizare cu un termen anterior si aceste nu se constituise pana la acea data parte civila..asadar.. ce ar mai putea cere?daca partile vatamate sunt despagubite incalcandu-se art 15 cpp si inculpatul nefiind deacord..daca pedeapsa este de 4 ani, adica egala cu a lui Nati Meir care a"pagubuit" de 21 miliarde si acest inculpat nu a cauzat daune nici macar de 1% din 21 miliarde..
Poate ca aveti dvs dreptate!
Parchetul are interes sa faca apel.
In actualul C.pen, in baza caruia s-a judecat dosarul pedeapsa pervazuta de art. 215 C.pen pentru inselaciune este pana la 12 ani, iar in formele agravate pna la 15 ani - alin. 2 sau pana la 20 de ani- alin. 5.
Eu cred ca si inculpatul trebuia sa faca apel pentru a cere reducerea pedepsei si suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau suspendarea sub supraveghere.
Jurispudenta v-ar fi ajutat.
Acum depinde si daca mai avea antecedente.
Din punctul meu de vedere pedeapsa nu este prea mare,
ingrijorator este faprul ca s-a dat cu executare.
Nu are antecedente..nu e in forma agravanta,..nici pe departe asa zisa paguba este de 8000 ron..form agravanta e daca paguba e mai mare de 200.000 ron ceea ce nu e nici pe deparet cazul..enervant pentru judecatori a fost probabil nu-ul pe care l-a folosit inculpatul, "nu" cat se poate de normal in fata unui astfel de dosar!
In caz de nerecunoastere a faptei se poate aplica o pedeapsa cu executare.
Daca si parchetul a declarat apel situatia va fi destul de complicata intrucat in apel se poate intampla orice.
Care este prejudiciul care s-a constat de catre instanta?