avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Eliberare diploma de licenta de la Universitatea Spiru ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Eliberare diploma de licenta de la Universitatea Spiru Haret

Buna ziua,

Sunt absolvent al Facultatii de Drept si Administratie Publica din Bucuresti,specializarea Drept,din cadrul Universitatii Spiru Haret,durata studiilor 4 ani,promotia 2008, si al examenului de licenta din februarie 2009,la Centrul Tehnologic Suceava,conform adeverintei nr.293/23.02.2009.Va rog sa ma ajutati in demersurile mele de a ridica diploma de licenta de la Universitatea Spiru Haret.

Mentionez ca,incepand cu 01.02.2010, am incercat sa aflu informatii despre eliberarea diplomei de la Biroul Juridic,Biroul de Eliberari Diplome si de la Secretariatul General al Universitatii Spiru Haret.De la toti angajatii cu care am intrat in contact am primit numai raspunsuri care se concluzioneaza in urmatoarea fraza: “Nu am primit inca de la Ministerul Educatiei formularele pentru tiparirea diplomelor,urmeaza sa le primim insa nu stim cand.”
Diploma de licenta imi este necesara pentru angajarea la Ministerul de Justitie,functia executor bancar.
Am trimis o cerere si la Ministerul Educatiei insa nu am primit deocamdata raspuns.
Care ar fi demersurile pentru a intra in cel mai scurt timp in posesia diplomei?
Cel mai recent răspuns: aylin_maria , utilizator 01:13, 12 Octombrie 2011
Documentul de pe [ link extern ]
nu zice nimic de ID cu specializarea Afaceri Internationale. Universitatea Spiru Haret sustine ca din moment ce avea invatamant de zi, putea sa multiplice aceasta specializare (autorizata partial de CNEAA in 2005) si la forma ID. Fosta ministra Andronescu a sustinut ca asta este o interpretare gresita a legii sau o interpretare a unor dipozitii legale care conform punctului de vedere al ARACIS fusesera deja abolite. Dupa cum am spus, chestiunea se judeca inca prin tribunale, si nu e sarcina mea sa decid cine are dreptate (Ministerul Educatiei a castigat in mod definitiv si irevocabil unul din procesele pe aceasta tema).

Prudent ar fi sa va continuati Masterul si daca universitatea la care il urmati nu va exmatriculeaza, urmati studiile pana primiti diploma de Master. Caci un caine viu face mai mult decat un leu mort. Asta nu e un sfat juridic, ci o zicala din Biblie.

Daca va vor cere diploma de licenta, veti avea insa o problema, iar pe cine veti putea da in judecata va depinde de rezultatul proceselor amintite.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
tgeorgescu, utilizator
Specializarea Afaceri Internationale avea autorizare provizorie la forma de invatamant zi. Eu am urmat cursurile ID, dar am sustinut examenul de licenta in cadrul Facultatii de Marketing si Afaceri economice internationale, care este acreditata la forma de invatamant "ZI" si autorizata provizoriu la forma de invatamant "ID". Printre altele, pe adeverinta care mi s-a eliberat in urma promovarii licentei, este specificat:
D-na (…) si-a finalizat studiile de licenta la Specializarea Afaceri Economice Internationale si a sustinut examenul de licenta in vara anului 2009 la Fac.de Marketing si Afaceri Economice Internationale, Specializarea Marketing, acreditata la forma de invatamant „zi”, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului nr.295/05.02.2007 privind cadrul general de organizare al examenelor de finalizare a studiilor la invatamantul superior care prevede la Art.8, alin.1, pct b), urmatoarele:
Art.8 (1) O institutie de invatamant superior acreditata poate organiza, dupa caz, examen de absolvire sau examen de licenta/diploma, pentru absolventii proprii sau ai altor institutii de invatamant superior de stat sau particulare, la:
b) specializari autorizate sa functioneze provizoriu inrudite cu specializari acreditate, din acelasi domeniu si care au aceeasi duratya de studii sau mai mare.
Iar la Art.10 (1) Absolventii unei specializari acreditate sau ai unei specializari autorizate sa functioneze provizoriu, de regula, se inscriu si sustin, dupa caz, examenul de absolvire, de licenta sau de diploma in cadrul institutiei organizatoare pe care a absolvit-o”
In alta ordine de idei, din cate cunosc eu, procesele castigate de Minister fac referire la actualii studenti, deci generatiile ce vor absovi incepand cu anul 2010, si nu la absolventii ce au terminat studiile si au sustinut deja licenta in 2009.
Cu siguranta imi voi continua masterul, pana in ultimul moment, desi cred ca este inutil sa precizez ce inseamna sa traiesti intr-o teroare continua ca oricand poti fi exmatriculat...si sincera sa fiu, apreciez mult sfatul Dvs., dar nu stiu cat il voi putea urma. Nu sunt nici hoata, nici cersetoare, nici lenesa, si chiar am muncit foarte mult sa ajung pana aici, chiar daca nu mai sunt in floarea tineretii, asa ca nu am nici un motiv sa ma ascund, sa-mi fie rusine, sau sa ma consider mai prejos decat colegii mei actuali.
V-am intrebat pe Dvs.cine credeti ca este vinovat de aceasta situatie incerta, nu pentru ca ar fi in sarcina Dvs.sa decideti acest lucru, ci pentru ca eu am de gand sa lupt pentru drepturile mele, in cazul in care acestea imi vor fi incalcate (cum ar fi, de ex.,nerecunosterea diplomei, in conditiile in care am precizat anterior cum am sustinut examenul de licenta, si cf.carei legislatii in vigoare).
Din punctul meu de vedere Ordinul 5202/2009 privitor la acest subiect este foarte confuz. El se refera la studentii inmatriculati in perioada 2005-2008, dar nu vad nimic legat de absolventi, decat in articolul referitor la inscrierea la masterate.
Ar fi trebuit sa merg sa ma inscriu tot la Spiru, dar de data aceasta la "zi", care are autorizare provizorie, si sa repet aceeasi specializare (materii identice), asta in conditiile in care am sustinut si promovat licenta???

Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat:)

P.S. Nimeni, niciodata nu va admite sustinerea disertatiei si cu atat mai putin eliberarea unei diplome de masterat, fara a avea la dosar diploma de licenta!
Adeverinta de licenta produce aceleasi efecte juridice ca si diploma de licenta pana la eliberarea ei.
Va contrazic insa in privinta "sustinerii" din final a lucrarii de disertatie, care poate fi facuta si daca nu exista la dosar diploma de licenta.
Exista persoane care au sustinut disertatia in aceasta situatie si au promovat-o primind adeverinta care confirma rezultatele programului de masterat parcurs si promovat... si nu oriunde ci chiar la o facultate de drept!
Buna ziua. eu urmez un masterat la zi la universitatea dimitrie cantemir din tg.mures. La inscriere am fost atentionata ca nu voi putea sustine examenul de dizertatie pana nu prezint diploma de licenta. Problema e ca nu stiu cand va fi gata aceasta diploma pentru cei de spiru h se pare ca nu se grabesc s-o elibereze. am citit ca se spune aici ca de fapt pot sustine dizertatia si fara diploma de licenta. as dori sa stiu in cazul in care n-o voi obtine pana la absolvire care este baza legala, cum o scot la capat pt ca cei de la cantemir sunt fermi si nu-i prea agreeaza pe cei de la spiru, de parca am avea ciuma(multi dintre noi cei de la ush suntem mai buni decat ei, cei de la cantemir, dar n-o recunosc, ne iau peste picior). va rog un raspuns. multumesc.
Este la latitudinea fiecarei universitati sa decida daca iti va permite sau nu sustinerea disertatiei, pe motivul lipsei diplomei de licenta de la dosarul de inscriere. Si eu am finalizat masterul la zi, la stat, in aceasta vara si nu mi-au primit dosarul din acelasi motiv- lipsa diplomei de licenta, in conditiile in care aveam totusi depusa la dosar si adeverinta si situatia scolara, copie a registrului matricol, ambele aflate in perioada de valabilitate. In schimb, am colegi care au finalizat masterul in cadrul altor universitati si au sustinut disertatia zilele acestea, fara nici o problema. Insa fara depunerea diplomei de licenta, in mod cert nu li se va elibera nici cea de master, aceasta fiind conditionata cf.legii, de obtinerea primeia. De peste doi ani se cauta solutii in vederea reglementarii acestui abuz impotriva licentiatilor, insa pana acum toti juristii ministerului, universitatii si ARACIS-ului la un loc, nu au gasit nici o rezolvare.
Pot sa iti spun insa ca exista foarte multe procese pe rol, impotriva universitatii si ministerului, exact pentru eliberarea si recunoasterea diplomelor de licenta, iar la aceasta ora exista deja peste 20 de procese castigate pe fond. Partea proasta este insa ca aceasta "rezolvare" in instanta a obtinerii fara tagada a dreptului dobandit este de lunga durata si necesita nervi de otel...
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
gipsyadd, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot fi promovata la studii superioare crimea crimea Lucrez in administratia locala si anul acesta adica 2009 am terminat facultatea respectiv Universitatea Spiru Haret specializarea contabilitate informatica ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea diplomei de licenta OlaruPetolela OlaruPetolela Am absolvit Facultatea de drept si administratie publica-specializarea drept, din cadrul Universitatii Spiru Haret, promotia 2009, la ID, perioada studiilor 4 ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale - minister andr44u andr44u Buna seara. Va expun urmatoarea situatie. Sunt absolventa Facultatii de Sociologie-Psihologie Univ. Spiru Haret, promotia 2005-2008, forma de invatamant ... (vezi toată discuția)