avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Daca mostenesc un imobil in timpul casatoriei, in cazul unui divort acesta intra in partaj cu sotul/sotia ca bun dobandit in timpulcasatoriei?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 13:01, 13 Aprilie 2010
nu intra in masa partajabila
nu.
bunurile dobandite prin mostenire sau donatii , reprezinta bunuri proprii .
Nu .Situatia exceptata e aceea cand se dispune , printr-un testament spre exemplu, ca bunurile din masa succesorala sa fie transmise sotilor.
Orice bun mostenit in nume personal ramane bun propriu, iar in cazul unui divort urmat de partaj, bunul respectiv nu va intra in masa partajabila.
In cazul decesului persoanei care a mostenit, sotul supravietuitor va mosteni parte din bun. Sotul supravietuitor inseamna persoana cu care era casatorit defunctul inainte de moarte, nu divortat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)
Sotia are dreptul la mostenire? bettyna bettyna Buna ziua, Am si eu o nelamurire: in cazul in care mostenitorii sunt sotia( d-na A) si copiii decedatului( B si C) pentru toate bunurile realizate si obtinute ... (vezi toată discuția)
Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)