sunt un functionar public cu statut special.
in martie 2009 am fost instiintat ca sunt cercetat prealabil pentru faptul ca in noiembrie 2008 fiind in timpul serviciului am atentionat elemente infractoare supravegheate judiciar despre compania unei tinere. mai mult de ata nu s-a vrut sa mi se spuna invocand pretextul "reclamatie confidentiala"
nu mi s-au pus la dispozitie actele din dosar, nu mi s-a spus exact ce se presupune ca as fi facut, absolut nimic.
a trecut cercetarea prealabila, am ajuns la comisia de disciplina care a propus inspectorului sef sa sesizeze organele judiciare competente in vederea cercetarii mele sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea infractorului si divulgarea de secrete profesionale care aduc atingere persoanei.
mai pe scurt cica politia judicira avea o informatoare. eu as fi dat in vileag acea informatoare, iar aceasta informatoare nu doreste sa depuna reclamatie impotriva mea deoarece se teme pentru integritatea ei fizica si viata ei. m-am interesat la parchetul depe langa tribunal in ianuarie 2010 daca am dosar si am, desi de la comisia de disciplina din 30 august 2009 nu mi s-a mai comunicat nimic. dosaru la parchet e inregistrat din octombrie 2009 iar eu nici azi, 13 aprilie 2010 nu am fost chemat inca la procuror.
problemele mele:
1. mi s-a incalcat dreptul la aparare, deoarece e specificat clar in legea 360/2002 ca am acces la toate probele din dosar, iar sub pretextul reclamatiei confidentiale mi s-a ascuns tot.
2. nu am acces la nivelul de secretizare conferit dosarelor cu informatori, si si daca as avea nu am acces la informatorii colegilor deoarece eu nu sunt pe aceeasi linie de munca iar atunci cand recrutezi un informator stie doar persoana care recruteaza si seful lui direct. daca as cunoaste ca o persoana e informator la judiciar as cunoaste doar de la persoana care l-a recrutat, nu?
3.treaba dureaza din noiembrie 2008....de ce nu am fost chemat inca la procuror pentru declaratii?
4.daca eu dau in primire un informator inseamna ca eu cunosc acea persoana daca nu personal cel putin dupa nume. de ce nu mi se spune cine e persoana?
5. daca totul e confidential eu cum pot beneficia de dreptul meu la aparare? avand in vedere ca eu nu stiu nici macar ziua in care s-ar fi petrecut presupusa fapta.
ps: nu stiu cum se pun poze aici dar va dau un link catre cele 2 pagini ale procesului verbal de la comisia de disciplina.
[ link extern ]
[ link extern ]