avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice lucrari suplimentare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

lucrari suplimentare

daca la un contract de executie lucrari apar lucrari suplimentare ca urmare a schimbarii solutiei de executie, cu alte resurse (materiale, manopera, utilaj) si tot odata reducere de lucrari din contractul initial cum se procedeaza - se incheie un nou contract cu o noua procedura sau in cazul cand suplimentarea acopera reducerea se incheie act aditional

X-(
este vorba de un contract sectorial
nu se pot compara nr si ncs ptr ca nr au preturi din oferta initiala iar ncs au preturi noi atat la manopera, material si utilaj, scazi nr din ncs numai cand se indeplinesc aceleasi conditii, astfel nu au nicio relevanta

Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ailicec, utilizator
Cel mai recent răspuns: andr33apn , utilizator 14:39, 13 Aprilie 2010
1) Se face un memoriu tehnico-economic justificativ (de ce renuntati la anumite lucrari si ce puneti in loc si in plus)
2) Se face nota de renuntare la contractul initial (material , manopera, utilaj) - nr
3) Se face nota comanda suplimentara -ncs
4) Se face un centralizator financiar a celor doua - nr, ncs din care sa reiasa valoarea exacta (daca e in plus sau in minus) dupa care se faca un act aditional.
daca tot se schimba solutiile tehnice, atunci ce rost mai are licitatia initiala? a devenit o practica acest lucru iar la un moment dat curtea de conturi ar putea sa pune intrebari.
Se mai intampla ca autoritatile contractante sa nu fi prevazut de la bun inceput intreaga cantitate de lucrari sau uneori exista divergente intre proiectant si executant.Mai mult decat atat,exista posibilitatea ca din nr si ncs sa reiasa o suma suplimentara infima dar care este esentiala in realizarea unei lucrari de calitate.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentarea valorii contractului de lucrari-ajutor laluca laluca In anul 2010 s-a incheiat un contract de lucrari pentru o cladire.Acum constructorul vine cu un act aditional de suplimentare a valorii contractului ... (vezi toată discuția)
Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)
Suplimentare contract lucrari laluca laluca Am incheiat un contract de lucrari cu o firma.Pe parcurs firma a executat si alte lucrari care nu erau cuprinse in proiect, dar erau necesare si acum vor bani ... (vezi toată discuția)