buna ziua!....am o salariata care este angajata la firma noastra cu jumatate de norma, ea avand si contract de munca la o alta firma cu norma intreaga. Problema este ca ea a avut la firma unde are functia de baza cu 8 ore concedii medicale pe 3 luni care le-a inregistrat acolo in original, le-a dat la firma respectiva pentru decontare; si a venit la noi la firma cu copii dupa aceste concedii medicale ca vrea sa le deconteze si pe firma noastra. Intrebarea este pot sa le claculez la noi la firma daca le-a decontat odata pe firma cealalta. Si daca da ...eu ce trebuie sa duc la sanatate copiile dupa aceste concedii...mi le primeste in copie la sanatate?
Certificatele de concediu medical se depun la fiecare loc de munca.
La locul de munca unde este functia de baza se depun originalele, iar la celelalte locuri de munca se depun copii legalizate (ambele exemplare).
La Casa de sanatate se depune o copie legalizata si se pastreaza la societate cealalta copie.
1. Din OUG158/2005:
Art. 33. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.
2. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005:
Art. 72. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate. Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1 din prezentele norme.
Concediul medical
mihavisa
In cazul in care lucrezi cu contract individul de munca la doua societati (ai doua locuri de munca legale), certificatul medical se poate duce la ambele locuri ... (vezi toată discuția)