avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intampinare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intampinare

nu, ideea este ca nu vreau sa ma prezint la divort, dar tb. sa fac intampinarea fiindca nu sunt de acord cu motivele divortului( mentionez ca sotul este "reclamantul"), unul din motive este acela, ca vreau sa-i pastrez numele, ceea ce stia ca eu nu sunt de acord.Si vreau sa mai stiu daca divortul se incheie la prima infatisare(chiar daca eu nu ma prezint).Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 15:05, 13 Aprilie 2010
Un proces se poate desfasura si in lipsa paratului, daca procedura de citare este legal indeplinita. Altfel spus, daca nu va prezentati, s-ar putea solutiona in lipsa dumneavoastra.

In cazuri temeinice, instanta de judecata poate dispune ca sotia sa pastreze numele sotului, chiar daca acesta se opune.
Pentru a justifica aceasta cerere ar trebui sa demonstrati ca in prezent identitatea dumneavoastra este legata de acest nume iar schimbarea lui v-ar putea prejudicia.

Ar fi indicat sa consultati un avocat insa pentru a va oferi detalii raportate la conditiile concrete ale situatiei dumneavoastra.
Ce vreti sa spuneti, ca pot fi obligata sa-i pastrez numele? In ce temei?
Acest nume l-am dobandit casatorindu-ma, nu m-am nascut cu el. Ce trebuie sa demonstrez?
nu stiu de unde ati inteles asta.

in primul mesaj ati afirmat "unul din motive este acela, ca vreau sa-i pastrez numele, ceea ce stia ca eu nu sunt de acord.", iar mesajul meu anterior raspunde acestei teme.
nu, ideea este ca eu NU VREAU sa-i pastrez numele, din aceasta cauza trebuie sa fac intampinare, vreu sa revin la numele meu.Si inca ceva, daca nu fac intampinare si nici nu ma prezint la divort, dupa pronuntarea div. mai pot face ceva sa revin la numele meu?
buna ziua .
daca sotul dvs. a cerut prin cererea de divort ca dvs. sa reveniti la numele de fata , iar dvs. nu va opuneti acestui capat de cerere , instanta va proceda ca atare .
daca insa sotul nu a solicitat revenirea dvs. la numele avut anterior casatoriei si dvs. nu depuneti intampinare , instanta nu se va pronunta in ce priveste acest aspect .

Alte discuții în legătură

Divort gyuly_11 gyuly_11 Buna ziua, am si eu o intrebare va rog, daca dupa divort raman cu numele sotului , il mai pot schimba ?Adica sa redevin la numele meu. Daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)
Intampinare- divort aliona_1971 aliona_1971 buna ziua, vreau sa stiu si eu, intampinarea o pot face eu sau trebuie s-o faca avocatul?Si daca da, eu, exista un formular? (vezi toată discuția)
Partaj dupa pronuntarea divortului? aliona_1971 aliona_1971 pot face partaj dupa pronuntarea divortului( asta daca ma hotarasc sa fac partaj)?daca sotul a deschis o firma cu banii din contul meu, pot dobandii jumatate ... (vezi toată discuția)