pot face partaj dupa pronuntarea divortului( asta daca ma hotarasc sa fac partaj)?daca sotul a deschis o firma cu banii din contul meu, pot dobandii jumatate din acea suma?ce acte doveditoare imi trebuiesc sa arat ca acei bani au fost bagati in firma?
Da, puteti face partaj dupa divort.
Daca banii sunt investiti in firma iar dvs. nu figurati ca asociat, trebuie sa aveti probe solide pentru a dovedi ca ati imprumutat firma.Consultati un avocat.
partajul oricum se face dupa pronuntarea divortului.
ar fi bine sa va miscati cat mai repede si sa dovediti ca acei bani cu care s-a deschis firma erau ai amandurora ca mai tarziu e posibil sa regretati si sa nu mai puteti dovedi.
acum depinde si de unde erau banii pe care ioi aveati in cont si cum puteti dovedi ca firma s-a deschis cu acei bani .
daca se dovedeste ca firma a fost infiintata dupa divort atunci e foarte posibil sa nu mai vedeti nici un leut
succes
1) Partajul se poate face atat in timpul casatoriei, cat si odata cu divortul, sau separat, dupa divort.
2) Daca sotul a scos banii din cont pentru firma, inseamna ca era cont comun, deci bun comun.
3) Nu conteaza la ce a folosit banii, daca era cont constituit in timpul casatoriei, chiar daca erati titular iar el cu clauza, aveti fiecare 1/2 din el, si nu trebuie sa dovediti ce veti face cu ei, deci nu va trebuie decat un extras de cont din care sa reiese ca acel cont a fost constituit anterior divortului.
nu, nu sunt asociata.Banii erau depusi de mine, in fiecare luna, in acel cont. Singura dovada este extrasul de cont de la banca, unde figureaza ca el a scos acei bani din cont. Dar daca firma a fost infiintata in timpul casatoriei, nu am niciun drept? Trebuie sa subliniez ca in aceea firma sunt 2 asociati.
si inca o intrebare va rog, unde imi trebuie pe viitor acea hotarare de divort, in afara de politie, unde o sa-mi trebuiasca pt schimbarea buletinului? De ce va intreb, sotul a invocat niste motive aberante, bineinteles in favoarea lui, si nu am starea necesara sa merg in instanta sa combat acele motive. Consider ca nu este necesar sa ma justific in fata avocatului lui si a judecatorului.
Alte discuții în legătură
Divort
anik233
buna ziua
vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)