pot face partaj dupa pronuntarea divortului( asta daca ma hotarasc sa fac partaj)?daca sotul a deschis o firma cu banii din contul meu, pot dobandii jumatate din acea suma?ce acte doveditoare imi trebuiesc sa arat ca acei bani au fost bagati in firma?
pe scurt, ne-am certat, mi-a zis sa plec,mi-am facut bagajele si am plecat la mine, in casa mea. Nu avem copii, iar parasirea de domiciliu este de anul trecut , din nov.Motivele invocate de el nu sunt majore dar nu sunt adevarate, cum ca nu am vrut sa lucrez, dar eu practic am intrat in somaj, ceea ce pot sa demonstrez prin cartea de munca. Ceea ce m-a deranjat in aceea citatie, a fost modul de exprimare, cum ca citez " parata, desi are pregatire superioara MEREU a refuzat sa munceascabla bla bla, si ca intre noi nu mai avea loc o comunicare ca intre doi oameni cu acelasi nivel intelectual", si cum ca citez" am incercat sa o angajez pe parata la firma mea dar aceasta a refuzat" . Motivele adevarate sunt cu totul altele.Eu pot sa aduc martori care sa-mi justifice adevaratele motive.Dar nu vreau sa-mi spal rufele in public, consider ca nu merita .Sincer, nu ma asteptam sa bage div, am crezut ca ne mai acordam o sansa. Si inca o minciuna mentionata de el in citatie, cum ca a discutat cu mine despre div., ceea ce nu este adevarat, intradevar mi-a zis dupa ce a bagat actiunea de divort. Si asupra pastrarii numelui, cand am discutat de div, i-am zis ca NU vreau sa pastrez numele lui, el mentionand in citatie " pastrarea de catre parata a numelui purtat in timpul casatoriei".Pt. acesta mentiune trebuie sa fac intampinare sau sa merg la ...infatisare, ceea ce nu doresc.
Va multumesc din suflet pt. raspunsurile Dvs. adevarul este ca atunci cand treci prin asa ceva (cel putin mie, aceasta situatie mi-a sfaramat increderea in institutia familiei) este ceva....fara cuvinte.
Capul sus...viata merge mai departe!!! Nu e vb de "spalatul rufelor in public" ci de orgoliul tau ca femeie. Daca refuzi doartu sa pastrezi numele, nu prea e bine...vei avea mult prea mult de umblat ptr a-ti schimba o serie de documente si ptr a dov in varii situatii ca porti un alt nume...LA CE BUN?...fii inteligenta si da-i o lectie de care sa-si aminteasca tot restul zilelor lui.
P.S. Lasa orgoliul la o parte si lupta, dar mai ales angajeaza-ti un avocat (ai nevoie)
NICIODATA sa nu spui "niciodata". A pastra numele sotului tau dupa desfacerea casatoriei nu constituie un impediment ptr tine ...totul este sa iti usurezi tu situatia prezenta si viitoare...in ultima instanta ii faci o onoare sotului tau pastrandu-i numele in continuare
P.S. lasa orgoliul ptr altii!
Divort
anik233
buna ziua
vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)