pot face partaj dupa pronuntarea divortului( asta daca ma hotarasc sa fac partaj)?daca sotul a deschis o firma cu banii din contul meu, pot dobandii jumatate din acea suma?ce acte doveditoare imi trebuiesc sa arat ca acei bani au fost bagati in firma?
hotararea de divort, cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila, va va fi necesara in mai multe situatii, de ex la locul de munca pentru schimbarea numelui in evidente, documente, la banca, la preschimbarea pasaportului si in multe alte situatii unde este necesara dovada schimbarii numelui.
Daca vreau sa combat motivele invocate de el, se prelungeste divortul? Mentionez ca prima infatisare este in mai, si vreau sa ma prezint doar pt. schimbarea numelui, asta in cazul in care nu fac intampinare. Daca fac intampinare, nu ma prezint.
1. De recomandat sa faceti intampinare...va fi in favoarea dvs
2. Trebuie sa luptati ptr drepturile dvs. si sa combateti motivele invocate de sot
3. Cererea de divort se va disjunge oricumde cererea de divort (asta e procedura).
4. este vb de un divort de comun acord? Nu exista copii minori?
5. Solicitati ca sentinta sa nu fie motivata (asta in cazul daca dvs considerati ca ar fi in defavoarea dvs)
6. Daca societatea este infiintata in timpul casatoriei NU aveti ce face, va fi un partaj judiciar unde dvs veti beneficia de 50% din bunurile comune (se prezuma a fi bun comun).
Depuneti intampinare, prin care solicitati si dv. desfacerea casatoriei.Nu conteaza motivele, in final se va desface din vina ambelor parti, fiind la egalitate.
Judecatorii stiu : sotul betivan, sotia infidela, este sablonul utilizat.
Inteleg de altfel ca va intereseaza aspectul pecuniar, partajul.
Consultati totusi un avocat, partajul este mai delicat decat o despartenie.
Desigur, daca prin intimpinare sau prezentandu-va la primul termen de judecata veti dori sa faceti dovezi prin care sa va aparati impotriva fiecarui capat de cerere formulat de reclamant, este f posibil sa se prelungeasca dezbaterile si implicit solutionarea divortului. Este posibil sa fie acordate mai multe termene pentru administrarea probelor (un martor nu se prezinta, mai trebuie depus un inscris uitat, etc).
Dupa cum vi s-a mai spus, daca dvs. nu solicitati pastrarea numelui, se va hotari sa reveniti la numele purtat anterior casatoriei (mai mult ca sigur sotul a cerut asta in actiunea introductiva)
Divort
anik233
buna ziua
vreau neaparat sa divortez din cauza sotului meu alcoolic si violent in casnicie.avem aproape sase ani de casnicie,doi copii minori in varsta de 2 ... (vezi toată discuția)