avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua, am si eu o intrebare va rog, daca dupa divort raman cu numele sotului , il mai pot schimba ?Adica sa redevin la numele meu. Daca da, care sunt metodele.
daca nu ati divortat inca, puteti cere revenirea la numele anterior.. daca ati divortat si ati ramas cu numele sotului, il puteti schimba pe cale administrativa
Aveti idee cat costa pe cale administrativa? Nu sunt inca divortata, in mai am prima infatisare, dar cred ca daca fac intampinare se amana divortul.Mai exista varianta sa ma prezint la infatisare si sa spun acolo ca vreau sa-mi recapat numele(se intampla toate acestea deoarece sotul a trecut in citatie cum ca vreau sa pastrez numele purtat in timpul casatoriei, cu toate ca stia ca vreau sa trec la numele meu,asta la indemnul avocatei, oare de ce?)
e mult mai comod sa reveniti prin divort la numele dvs. depuneti intampinare , scrieti ca sunteti de acord cu divortul si revenirea la numele de fata. depuneti si copie dupa certificatul dvs de nastere. nu asta e motiv de amanare.
daca nu divortati prin acord, oricum cred ca veti mai avea un termen
buna ziua .
la primul termen de judecata puteti depune intampinare . invederati instantei faptul ca nu doriti sa pastrati numele dobandit prin casatorie .
intampinarea se depune cu 5 zile inaintea termenului de judecata .
Depuneti intampinarea , cu mentiunea ca doriti sa reveniti la numele purtat anterior casatoriei cel tarziu , pana la prima zi de infatisare.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-un proces de divort , se poate cere instantei , prin intampinare ... Kathy Nicolae Kathy Nicolae Intr-un proces de divort , se poate cere instantei , prin intampinare ,revenirea la numele dobandit prin nastere , si nu revenirea la un nume dobandit in urma ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de fata alina81 alina81 Buna, As avea si eu o intrebare, daca un cuplu divorteaza si femeia pastreaza numele barbatului, instanta da o hot.irevocabila, poate femeia sa revina la ... (vezi toată discuția)
Intampinare aliona_1971 aliona_1971 nu, ideea este ca nu vreau sa ma prezint la divort, dar tb. sa fac intampinarea fiindca nu sunt de acord cu motivele divortului( mentionez ca sotul este ... (vezi toată discuția)