avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intr-un proces de divort , se poate cere instantei , ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intr-un proces de divort , se poate cere instantei , prin intampinare ...

Intr-un proces de divort , se poate cere instantei , prin intampinare ,revenirea la numele dobandit prin nastere , si nu revenirea la un nume dobandit in urma unei casatorii anterioare ? Multumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2021
Kathy Nicolae, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 15:55, 6 Decembrie 2021
Nu., ci doar la numele anterior casatoriei.
Ulterior, va puteti schimba numele pe cale administrativa.
Dacă sunteți parat în procesul de divort nu puteti face solicitarea prin întâmpinare ci doar prin cerere reconventionala care trebuie motivata în fapt și în drept precum și timbrata.
Revenirea se face de regula la numele pe care soția l-a purtat anterior celei de-a doua casatorii.
Contactați un avocat și vedeți dacă mai sunteți în termen sa depuneți solicitarea dvs precum și orice alte solicitări legate de culpa în desfacerea căsătoriei, cereri referitoare la copii minori etc.
Da, sunt in termen , asta este singura speta pe care vreau sa o adresez . Nimic altceva, sunt de acord cu divortul . Daca instanta poate dispune asa ceva, mai este ceva de facut in continure sau doar trebuie nevoie sa-mi schimb actele ?
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2021
Kathy Nicolae, utilizator
Multumesc
Va schimbati doar actele după ce vi se comunica sentinta civila și rămâne definitiva, urmând sa o legalizati în acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)
Buna seara.va rog frumos,daca se poate,sa ma lamuriti si pe mine ... Moscu Marius Moscu Marius Buna seara.Va rog frumos,daca se poate,sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea speta.O prietena,despartita in fapt de foarte multi ani de sotul ei,a introdus ... (vezi toată discuția)
Divort dupa modificarile aduse de legea 202/2010.ce parere aveti? Mariana D. Mariana D. X face cerere prin care solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a paratului, incredintare minor, pensie de intretinere.Paratul Y, vine si el si face ... (vezi toată discuția)