avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara.Va rog frumos,daca se poate,sa ma lamuriti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara.Va rog frumos,daca se poate,sa ma lamuriti si pe mine ...

Buna seara.Va rog frumos,daca se poate,sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea speta.O prietena,despartita in fapt de foarte multi ani de sotul ei,a introdus actiune de divort,( are calitatea de reclamanta ) prin care a cerut ca divorțul să fie pronunțat din culpa sa exclusivă,cerand totodata si revenirea la numele de fata,detinut anterior casatoriei.Instanta s-a pronuntat in luna iunie astfel``Admite cererea formulată de către reclamanta.......//Dispune desfacerea căsătoriei părților, consfințită prin Certificatul de căsătorie......din culpa exclusivă a reclamantei.Dispune ca pârâta să revină la numele purtat anterior încheierii căsătoriei, respectiv....Intrucat instanta a scris in hotare ``parata``,in loc de reclamata,s-a cerut indreptarea erorii materiale printr-o cerere adresata instantei.In aceste conditii si avand in vedere ca au trecut cele 30 de zile de la comunicare,se poate considera ca fiind divortata? Pt cererea de indreptare a erorii instantei s-a stabilit termen in septembrie.Solutionarea acestei cereri mai are vreo legatura cu fostul sot? Multumesc frumos pentru lamuriri.
Cel mai recent răspuns: Moscu Marius , utilizator 21:46, 4 August 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles.Oare se poate legaliza aceasta hotarare si folosi pentru a schimba cartea de identitate sau trebuie asteptata indreptarea materiala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare de procedura? maddi maddi Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un sfat,va rog? Anul trecut am inaintat divortul ...In data de 15.03.2010,hotararea de divort a ramas definitiva si ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort- nume gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua ! Am o situatie si nu stiu cum s-o rezolv Reclamant -depune cerere de divort, prin care cere ca sotia sa revina la numele anterior ... (vezi toată discuția)
Proces divort florin iulian florin iulian Va rog sa-mi dati niste informatii cu privire la un proces de divort ce se va judeca in aceasta luna. Se cere desfacerea casatoriei de catre unul dintre ... (vezi toată discuția)