avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sentinta divort- nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sentinta divort- nume

Buna ziua !
Am o situatie si nu stiu cum s-o rezolv
Reclamant -depune cerere de divort, prin care cere ca sotia sa revina la numele anterior casatoriei.
Parata depune cerere reconventionala (nevoita de situatie , ca stia ca reclamantul nu se va prezenta) si solicita sa ramana cu numele dobandit.
Dupa cateva termene cand se intalnesc in sfarsit in instanta, se inteleg ad-hoc pt un divort prin acord pe toate capetele de cerere, inclusiv nume dobandit in casatorie. (reclamanul isi modifica cererea, in sensul desfacerii casatoriei prin acord si pastrarea numelui dobandit de catre sotie, iar parata reclamanta isi retrage cererea reconv)
Se specifica in incheierea de sedinta ca instanta ia act de modificarea cererii si de intelegerea partilor pe capetele de cerere accesorii divortului, petentii solicita admiterea actiunii asa cum a fost modificata
Bun.. sentinta: instanta incuviinteaza petentei sa revina la numele purtat anterior casatoriei #-o cu drept de apel pe nume in 30 de zile..

Intrebarea e ce sa fac.. cerere de indreptare eroare materiala, apel , sau lamurire dispozitiv ?
Daca fac cerere de indreptare eroare , se respinge si pierd termenul de apel?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: anniela , utilizator 16:01, 30 Martie 2011
incercati cu eroare amateriala dar nu pierdeti teremnul de apel
Cerere de indreptare eroare materiala concomitent cu declarare in termen a apelului. In acest fel, chiar daca nu admite cererea de indreptare va ramane ca si cale de atac apelul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.va rog frumos,daca se poate,sa ma lamuriti si pe mine ... Moscu Marius Moscu Marius Buna seara.Va rog frumos,daca se poate,sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea speta.O prietena,despartita in fapt de foarte multi ani de sotul ei,a introdus ... (vezi toată discuția)
Apel sau alta cerere indreptare eroare materiala? martha69 martha69 Buna seara. In urma procesului de divort, am primit acasa documentul respectiv, dar plin de greseli. In primul rand numele meu si al sotului erau cu totul ... (vezi toată discuția)
Admitere divort, respingere cheltuieli de judecata Corina Capotã Corina Capotã Speta: Reclamantul introduce cerere de divort din culpa exclusiva, ea nu depune intampinare. El a preluat numele dobandit prin casatorie si solicita pastrarea ... (vezi toată discuția)