avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel sau alta cerere indreptare eroare materiala?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel sau alta cerere indreptare eroare materiala?

Buna seara. In urma procesului de divort, am primit acasa documentul respectiv, dar plin de greseli. In primul rand numele meu si al sotului erau cu totul altele (pur si simplu era vorba de alt cuplu, in care el era reclamantul si sotia - parata, nu ca in situatia noastra in care eu (sotia) eram reclamanta si sotul - parat). Bun..desi in instanta am cerut in mod expres revenirea la numele de fata (conform certificat de nastere atasat la cererea de divort), instanta a hotarat ca numele meu pe viitor sa fie al primului sot (conform certificat de casatorie). In urma cererii de indreptare eroare materiala a fost admisa cererea de indrepatare nume parat si reclamanta, dar revenirea la numele meu de fata a fost respinsa ca fiind nefondata. Care ar fi modalitatea legala sa.-mi dobandesc numele de fata? O noua cerere de indreptare cu toate documentele atasate sau un apel? Multumesc pentru orice sugestie.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:28, 21 Ianuarie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modificarea numelui o puteţi face pe cale administativă, Procedura schimbării de nume pe cale administrativă este reglementată de Ordonanța Guvernului nr. 323/2003, cu modificările și completările ulterioare. Deci nu apel, nu lămurire dispozitiv.
Instanţa a stabilit revenirea la numele dinaintea căsătoriei pe care a desfăcut-o.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai sunteti in termen formulati apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta divort- nume gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua ! Am o situatie si nu stiu cum s-o rezolv Reclamant -depune cerere de divort, prin care cere ca sotia sa revina la numele anterior ... (vezi toată discuția)
Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de fata alina81 alina81 Buna, As avea si eu o intrebare, daca un cuplu divorteaza si femeia pastreaza numele barbatului, instanta da o hot.irevocabila, poate femeia sa revina la ... (vezi toată discuția)