Buna seara. In urma procesului de divort, am primit acasa documentul respectiv, dar plin de greseli. In primul rand numele meu si al sotului erau cu totul altele (pur si simplu era vorba de alt cuplu, in care el era reclamantul si sotia - parata, nu ca in situatia noastra in care eu (sotia) eram reclamanta si sotul - parat). Bun..desi in instanta am cerut in mod expres revenirea la numele de fata (conform certificat de nastere atasat la cererea de divort), instanta a hotarat ca numele meu pe viitor sa fie al primului sot (conform certificat de casatorie). In urma cererii de indreptare eroare materiala a fost admisa cererea de indrepatare nume parat si reclamanta, dar revenirea la numele meu de fata a fost respinsa ca fiind nefondata. Care ar fi modalitatea legala sa.-mi dobandesc numele de fata? O noua cerere de indreptare cu toate documentele atasate sau un apel? Multumesc pentru orice sugestie.
Martonze
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Modificarea numelui o puteţi face pe cale administativă, Procedura schimbării de nume pe cale administrativă este reglementată de Ordonanța Guvernului nr. 323/2003, cu modificările și completările ulterioare. Deci nu apel, nu lămurire dispozitiv.
Instanţa a stabilit revenirea la numele dinaintea căsătoriei pe care a desfăcut-o.