avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere masina - proprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere masina - proprietar decedat

Buna ziua,

As vrea sa stiu cum as putea radia o masina care a apartinut tatalui meu si care a decedat acum 2 ani?
Mentionez ca autoturismul a fost achizitionat pe vremea cand inca mai traia mama, ulterior tatal meu recasatorindu-se.
Masina a ramas in continuare la sotia tatalui meu, dar nefiind in stare de functionare si nici reparabila, am decis sa o predam la Remat pentru a o putea radia si pentru a evita sa platim un impozit inutil.
Problema este ca nu am facut niciun fel de acte (mai am o sora) si as dori sa aflu care este metoda cea mai simpla de a rezolva aceasta problema (locuim la sute de km distanta una de cealalta - eu, sora si sotia tatalui meu)
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: iceflower , utilizator 15:41, 13 Aprilie 2010
trebuie dezbatuta succesiunea dupa parintii dvs .
ulterior in baza CM emis de catre notar, puteti solicita radierea autovehiculului .
Multumesc mult pentru raspuns.
S-ar parea ca, pana la urma, trebuie sa fac un drum (sau mai multe) pentru a rezolva problema. Nu se poate doar printr-o procura, nu?
Dvs. si sora puteti da fiecare o declaratie de acceptare tacita a succesiunii de pe urma tatalui dvs. , declaratie ce va fi inregistrata in Registrul National de Optiuni Succesorale, apoi una dintre dvs. poate sa ii dea celeilalte o procura in vederea dezbaterii succesiunii in fata notarului.
Procedura succesorală se poate îndeplini de notarul public din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul a avut ultimul domiciliu.
Apoi cu certificatul de mostenitor puteti incepe demersurile in vederea radierii masinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism, proprietar decedat. trebuie succesiune??? GeorgeB83 GeorgeB83 Buna ziua, Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni, iar singurul bun care a ramas este o masina din 1997 pe care nu o foloseste nimeni. mentionez ca mai am o ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu, care m-a abandonat de mic, a decedat. am vreun drept la moștenire, și dacă da, care e procedura? ocsi2015 ocsi2015 Bună ziua Am aflat de curând ca tatăl meu a decedat ( el fiind în altă localitate,si am fost abandonat de mic) doar o singura data ne-am intalnit si ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)