As vrea sa stiu cum as putea radia o masina care a apartinut tatalui meu si care a decedat acum 2 ani?
Mentionez ca autoturismul a fost achizitionat pe vremea cand inca mai traia mama, ulterior tatal meu recasatorindu-se.
Masina a ramas in continuare la sotia tatalui meu, dar nefiind in stare de functionare si nici reparabila, am decis sa o predam la Remat pentru a o putea radia si pentru a evita sa platim un impozit inutil.
Problema este ca nu am facut niciun fel de acte (mai am o sora) si as dori sa aflu care este metoda cea mai simpla de a rezolva aceasta problema (locuim la sute de km distanta una de cealalta - eu, sora si sotia tatalui meu)
Va multumesc.
Multumesc mult pentru raspuns.
S-ar parea ca, pana la urma, trebuie sa fac un drum (sau mai multe) pentru a rezolva problema. Nu se poate doar printr-o procura, nu?
Dvs. si sora puteti da fiecare o declaratie de acceptare tacita a succesiunii de pe urma tatalui dvs. , declaratie ce va fi inregistrata in Registrul National de Optiuni Succesorale, apoi una dintre dvs. poate sa ii dea celeilalte o procura in vederea dezbaterii succesiunii in fata notarului.
Procedura succesorală se poate îndeplini de notarul public din circumscripţia teritorială a judecătoriei în care defunctul a avut ultimul domiciliu.
Apoi cu certificatul de mostenitor puteti incepe demersurile in vederea radierii masinii.