avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale asociat unic strain la un srl roman
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

asociat unic strain la un srl roman

As dori sa stiu daca o societate cu raspundere limitata romana poate avea ca asociat unic un SRL din alta tara (din UE). Ma poate ajuta cineva cu o baza legala?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 15:31, 13 Aprilie 2010
vedeti dispozitiile cuprinse in legea nr.26/1990 si 31/1990 modificate si republicate.
Legea 31/1990
Art. 1 (1) In vederea efectuarii de acte de comert, persoanele fizice si persoanele juridice se pot asocia si pot constitui societati comerciale, cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.

carabela_anca a scris:

As dori sa stiu daca o societate cu raspundere limitata romana poate avea ca asociat unic un SRL din alta tara (din UE). Ma poate ajuta cineva cu o baza legala?


Raspunsul este da.

Art. 14 din Legea societatilor comerciale:
(1) O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.
(2) O societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana.
(3) In caz de incalcare a prevederilor alin. (1) si (2), statul, prin Ministerul Finantelor Publice, precum si orice persoana interesata poate cere dizolvarea pe cale judecatoreasca a unei societati astfel constituita.
(4) Pe baza hotararii de dizolvare, lichidarea se va face in conditiile prevazute de prezenta lege pentru societatile cu raspundere limitata.

Pentru formalitati:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic in doua srl-uri ? MayaSeal MayaSeal Pot fi asociat unic intr-un SRL nou daca sunt deja asociat unic intr-un SRL mai vechi - avand in vedere ca activitatea firmei vechi este suspendata ? (vezi toată discuția)
Constituire srl virginia.duta virginia.duta Poate fi infiintat un SRL care areca asociati : persoana fizica X si un SRL , dar persoana fizica X este asociat unic in cadrul SRL - ului ? Care e legea care ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare firma asociati straini michaelj michaelj Buna ziua. Exista posibilitatea infiintarii unui S.R.L. in Romania compus din: o persoana juridica (cu asociat unic) straina + o persoana fizica straina ... (vezi toată discuția)