avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociat unic in doua SRL-uri ?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociat unic in doua SRL-uri ?

Pot fi asociat unic intr-un SRL nou daca sunt deja asociat unic intr-un SRL mai vechi - avand in vedere ca activitatea firmei vechi este suspendata ?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consilier juridic 22:57, 30 Mai 2009
Sub nicio forma.Este interzisa prin legea nr.31/1990, privind societatile comerciale, republicata.
Conform legii 31/1991 "legea contabilitatii este interzis sa fiti asociat unic la mai multe SRL
Conform Legii 31/1990 o persoana fizica poate sa fie asociat unic decat intr-o singura SRL.
Legea 31/1990 - 1) O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.
(2) O societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata, alcatuita dintr-o singura persoana.
(3) In caz de incalcare a prevederilor alin. (1) si (2), statul, prin Ministerul Finantelor Publice, precum si orice persoana interesata poate cere dizolvarea pe cale judecatoreasca a unei societati astfel constituita.
(4) Pe baza hotararii de dizolvare, lichidarea se va face in conditiile prevazute de prezenta lege pentru societatile cu raspundere limitata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituire srl virginia.duta virginia.duta Poate fi infiintat un SRL care areca asociati : persoana fizica X si un SRL , dar persoana fizica X este asociat unic in cadrul SRL - ului ? Care e legea care ... (vezi toată discuția)
Asociat unic strain la un srl roman carabela_anca carabela_anca As dori sa stiu daca o societate cu raspundere limitata romana poate avea ca asociat unic un SRL din alta tara (din UE). Ma poate ajuta cineva cu o baza ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si asociat intr-o alta srl adinaadina adinaadina Buna! Am si eu o intrebare: poate si o pers. asociat unic intr-un srk si asociat (impreuna cu sotul/sotia) intr-un alt srl? (vezi toată discuția)