avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchidere societate colectare fier vechi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchidere societate colectare fier vechi

cum poate primaria sa inchida o societate care colecteaza fier vechi ce functioneaza fara avizul acesteia, daca aceasta detine autorizatie de mediu valabila. cei de la mediu au spus ca autorizatia de mediu se da pentru colectarea de la persoane juridice (cum este cazul de fata), fara a avea nevoie de aviz de la primarie si autorizatie de valorificare deseuri emisa de prefectura orasului. (acestea sunt necesare numai pentru colectarea de la persoane fizice, cf. OUG nr. 16/2001, art.7). mentionez ca primarie nu dispune de o dispozitie in acest sens si totdata doreste inchiderea ei definitiv. astept raspuns. mutumesc.
Cel mai recent răspuns: ovi13 , utilizator 10:45, 14 Aprilie 2010
OUG 16/2001 privind gestionarea deşeurilor industriale reciclabile - Republicare, nu reglementeză activităţi de colectare a deşeurilor industriale reciclabile de la persoane juridice! Se aplică numai pentru activitățile de colectare a deșeurilor industriale reciclabile de la persoane fizice. Conține articole privind obligativitațile persoanelor juridice care dețin deșeuri industriale reciclabile dar nimic mai mult. Agenția pentru Protecția Mediului nu are competențe în obținerea de către D-vs. a autorizației de funcționare! Eu dau Autorizație de mediu pentru activitatea prestată de D-vs., nimic mai mul. Dacă veți solicita în scris punctul de vedere al APM referitor la problema de mai sus veți primi exact acest răspuns. Pentru a intra în legalitate, dacă doriți să funcționați în baza OUG 16/2001, trebuie să solicitați autorizaţiei de colectare emisă de prefectura judeţului, cu avizul primăriei comunei, oraşului sau municipiului în care vă desfășurați activitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Centru de colectare deseuri feroase si neferoase fmstanciu fmstanciu Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie de unde pot afla ce trebuie sa fac pt infiintarea si buna functionare (fara amenzi in cazul controalelor) a unui centru ... (vezi toată discuția)
Competente primarie pentru societile care desfasoara activitati cu deseuri industriale bogdan76ers bogdan76ers am purtat o discutie cu cei de la apm in legatura cu competentele primariei privind societatile cesi desfasoara activitati cu deseuri industriabile si mi sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare societate mmarcelcozma mmarcelcozma Dupa ce am infiintat societatea ( colectare deseuri ), pentru a incepe activitatea , mai am nevoie de ceva avize de functionare (de autorizatie de la mediu ... (vezi toată discuția)