avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare societate

Dupa ce am infiintat societatea ( colectare deseuri ), pentru a incepe activitatea , mai am nevoie de ceva avize de functionare (de autorizatie de la mediu stiu ca este nevoie ) dar de ce alte avize am nevoie ? Daca optin avizul de la mediu pot incepe activitatea ?
Cel mai recent răspuns: mmarcelcozma , utilizator 11:11, 13 Octombrie 2010
Pentru a putea incepe desfasurarea efectiva a activitatii in mod legal, este necesar sa obtineti toate avizele si autorizatiile cerute de lege pentru desfasurarea acelei activitati. In speta dvs. este vorba atat de autorizatia de mediu, dar si de cea sanitara, de pompieri si de avizele autoritatilor locale care se dau functie si de un contract incheiat cu o locatie de depozitare, dovada posibilitatii de transport cu mijloace tehnice specifice. Pentru a fi sigur de deplina legalitate ar trebui sa mergeti si pe la Consiliul Local al localitatii unde va desfasurati activitatea. Si chiar sa incheiati un CIM (chiar cu timp partial de o ora pe zi) cu un consilier juridic pentru firma dvs.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 6 Octombrie 2010
ContSters36411, utilizator
Trebuie sa obtineti autorizatia de functionare de la primarie, abia dupa aceea puteti sa incepeti activitatea.
La registrul comertului mi s-a spus că se transmite catre toate autoritatile solicitarea de acordare a autorizatiei si daca una dintre autorităţi , mediu , psi etc au nevoie de conditii speciale , vin in control ulterior . Dar am inteles ca practic eu pot sa incep activitatea .
Da, asa este. Pentru PSI si mediu trebuie sa obtineti separat autorizarile.
Prefectura judetului elibereaza autorizatii de colectare deseuri industriale reciclabile de la persoane fizice . ? deci şi acolo trebuie sa depun documente ?. 1.Avizul primariei pe raza careia se afla punctul de lucru - original
2. Certificatul de inregistrare la Biroul Unic - copie
3. Anexa la certificatul de inregistrare pentru punctul de lucru - copie
4. Autorizatie de mediu - copie
5. Statutul sau act aditional din care sa reiasa activitatea de colectare deseuri - copie
6. Act de proprietate sau contract de incheriere pentru punctul de lucru - copie
7. Document de provenienta a mijlocului de cantarire - copie
8. Buletin de verificare metrologica - copie
9. Cerere pentru eliberarea autorizatiei (se completeaza la registratura prefecturii - semnatura si stampila societatii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate colectare fier vechi bogdan76ers bogdan76ers cum poate primaria sa inchida o societate care colecteaza fier vechi ce functioneaza fara avizul acesteia, daca aceasta detine autorizatie de mediu valabila. ... (vezi toată discuția)
Centru de colectare deseuri feroase si neferoase fmstanciu fmstanciu Buna seara! Va rog sa-mi spuneti si mie de unde pot afla ce trebuie sa fac pt infiintarea si buna functionare (fara amenzi in cazul controalelor) a unui centru ... (vezi toată discuția)
Avize pentru comert cu ridicate metale feroase si neferoase livia.mazare livia.mazare buna ziua imi poate spune cineva ce avize sunt necesare pentru aceasta activitate? si cat costa? (vezi toată discuția)