Dupa ce am infiintat societatea ( colectare deseuri ), pentru a incepe activitatea , mai am nevoie de ceva avize de functionare (de autorizatie de la mediu stiu ca este nevoie ) dar de ce alte avize am nevoie ? Daca optin avizul de la mediu pot incepe activitatea ?
Pentru a putea incepe desfasurarea efectiva a activitatii in mod legal, este necesar sa obtineti toateavizele si autorizatiile cerute de lege pentru desfasurarea acelei activitati. In speta dvs. este vorba atat de autorizatia de mediu, dar si de cea sanitara, de pompieri si de avizele autoritatilor locale care se dau functie si de un contract incheiat cu o locatie de depozitare, dovada posibilitatii de transport cu mijloace tehnice specifice. Pentru a fi sigur de deplina legalitate ar trebui sa mergeti si pe la Consiliul Local al localitatii unde va desfasurati activitatea. Si chiar sa incheiati un CIM (chiar cu timp partial de o ora pe zi) cu un consilier juridic pentru firma dvs.
Succes!
La registrul comertului mi s-a spus că se transmite catre toate autoritatile solicitarea de acordare a autorizatiei si daca una dintre autorităţi , mediu , psi etc au nevoie de conditii speciale , vin in control ulterior . Dar am inteles ca practic eu pot sa incep activitatea .
Prefectura judetului elibereaza autorizatii de colectare deseuri industriale reciclabile de la persoane fizice . ? deci şi acolo trebuie sa depun documente ?. 1.Avizul primariei pe raza careia se afla punctul de lucru - original
2. Certificatul de inregistrare la Biroul Unic - copie
3. Anexa la certificatul de inregistrare pentru punctul de lucru - copie
4. Autorizatie de mediu - copie
5. Statutul sau act aditional din care sa reiasa activitatea de colectare deseuri - copie
6. Act de proprietate sau contract de incheriere pentru punctul de lucru - copie
7. Document de provenienta a mijlocului de cantarire - copie
8. Buletin de verificare metrologica - copie
9. Cerere pentru eliberarea autorizatiei (se completeaza la registratura prefecturii - semnatura si stampila societatii)