avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbare certificat de nastere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbare certificat de nastere

In urma adoptiei mele cu efecte depline de catre tatal vitreg, actualul sot al mamei mele, , mi-am schimbat certificatul de nastere. Am luat numele tatalui adoptator, insa in actualul certificat numele mamei a ramas acelasi ca in primul meu certificat, adica Vintiloiu, desi ea se numeste Enescu acum. E deci corect sa se pastreze in noul meu certificat de nastere numele ei din prima casatorie( de la momentul nasterii mele) sau se ia in considerare starea ei civila actuala, din momentul intocmirii noului meu certificat?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 08:40, 18 Aprilie 2010
in certificat va aparea numele mamei pe care l-a avut la data nasterii tale.Este corect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori emil1702 emil1702 Cine este mostenitorul/mostenitorii defunctului care nu are sotie, nu are copii, are parintii adoptivi decedati dar traiesc mama naturala si fratii naturali? (vezi toată discuția)
Am o fetiță din afara căsătoriei ... Lavinialiasiriteanu Lavinialiasiriteanu Am și eu o întrebare….am o fetiță din afara căsătoriei în certificatul de naștere sunt trecuta doar eu fetița are în prezent 5 luni și actualul ... (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa actelor de stare civila maria88 maria88 Buna ziua , Mama mea a decedat in septembrie 2013. S-a casatorit cu tatal meu acum 51 de ani . Anterior a fost casatorita si a avut un baiat care a ramas ... (vezi toată discuția)