avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ajutor va rog!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ajutor va rog!



Am un debitor care si-a radiat firma si nu am reusit sa recuperez datoria pe calea somatiei de plata. Problema e ca nici nu a lasat vreo fila de CEC sa-l pot incadra la "Inselaciune". Spuneti-mi va rog ce sanse mai am in cazul asta?Ce mai pot face?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 15:44, 23 Februarie 2007
nu poti pe 215(4) cp, dar poti pe 215 1,2, sau 3 cp.
...si bineinteles daca sunt intrunite toate elementele constitutive, atit in latura obiectiva-actiunea de inducere in eroare-, cit si in latura subiectiva -intentia directa-.
depinde.
te poti trezi ca de fapt este o raspundere civila.:D
explicatiile tale sunt f.evazive pt. raspunsul pe care il doresti !
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
Spune-mi te rog ce detalii ti-as mai putea da astfel incat sa fie mai clara situatia? Este vorba de marfa cumparata in anul 2004, pe baza de factura si care se prescrie anul acesta. Am incercat pe calea somatiei fara plata si cu ocazia asta am aflat ca firma de radiata. Pe langa facturi mai am si un contract din 2001 si un angajament de plata al administratorului.Intrebarea mea e ce mai pot face de aici? Mai exista vreo cale?
eu as incerca varianta plingerii penale pe art.215 al1 cu al.3 cp, avind acele facturi + un contract + un angajament de plata din partea administratorului.
deci avem mai multe actiuni de inducere in eroare, cu intentie directa(ramine de vazut ce spune la urmarire!:D),prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase (art.215 al1 cp) si o inducere si mentinere in eroare cu prilejul incheierii unui contract (art.215 al.3 cp)
trebuie sa inteleg ca a luat marfa in 2001 nu ti-a platit-o, iar in 2004 iar i-ai dat marfa ?
pai de ce?
ce povesti vinatoresti ti-a spus ?
oricum, trebuie sa te grabesti.
totul e supus prescriptiei!
parerea mea este, daca vrei cu adevarat sa-ti rezolvi problema, angajeaza cit poti de repede un avocat si tzinete (impreuna cu el :D) de treaba!
succes!
Daca firma a fost radiata ma tem ca nu se mai poate face nimic. Dizolvarea si radierea se fac in conditii de publicitate, ca atare s-ar putea replica: da', matale creditor ce faceai in vremea in care puteai sa-ti exerciti dreptul de opozitie cf legii.
Dizolvarea si radierea firmei nu sunt enumerate printre cazurile limitative prevazute de art.10 cpp, care ar inlatura o eventuala raspundere penala.

Am vazut spete asemanatoare in care, (urmare a cercetarii penale s-a dispus scoaterea de sub urmarirea penala in baza art.10 al.d cpp - fapta exista dar ii lipseste un element constitutiv... cel mai adesea intentia), partea vatamata, in baza rezolutiei procurorului a introdus o actiune in raspunderea civila delictuala, si...a recuperat creanata (sau mai bine zis prejudiciu).

interesant de vazut cum s-a facut dizolvarea si tu ca si creditor nu ai fost informat .

Alte discuții în legătură

Cec fara acoperire steffannica steffannica Am fost angajat la o firma si am avut semnatura si am emis un CEC garantie la un contract semnat si de Directorul General. Contractul a fost executat de ... (vezi toată discuția)
Inselaciune dangisca dangisca Am fost asociat intr-o societate care a incheiat un contract cu alta societate pentru construirea unui adapost de animale. Dupa ce a primit avansul de 70.000 ... (vezi toată discuția)