avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit pe profit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit pe profit

Buna seara,
imi poate spune cineva in cazul in care am o societate comerciala care in anul 2009 a inregistrat pierdere, an in care am platit acel impozit minim chiar daca profit nu a existat, dupa primul trimestru al anului 2010 ce impozit voi plati ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: teleptean , utilizator 13:39, 20 Aprilie 2010
Exact ca si in anul 2009. In declaratia 100 ai si plafoanele pe care se te orientezi in cazul in care impozitul pe profit va fi mai mic decat impozitul minim sau daca vei avea pierdere. Vezi noua versiune.
Din nefericire ce nu a ramas sususpendat in 2009 va fi suspendat in 2010. Este o mare lovitura care afecteaza in special micile societati comerciale.
codul fiscal actualizat prevede urmatoarele:
(1) Plata impozitului se face astfel:

a) contribuabilii, societăţi comerciale bancare, persoane juridice române, şi sucursalele din România ale băncilor, persoane juridice străine, au obligaţia de a plăti impozit pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial, actualizate cu indicele de inflaţie (decembrie faţă de luna decembrie a anului anterior), estimat cu ocazia elaborării bugetului iniţial al anului pentru care se efectuează plăţile anticipate. Termenul până la care se efectuează plata impozitului anual este termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit, prevăzut la art. 35 alin. (1);

b) contribuabilii, alţii decât cei prevăzuţi la lit. a), au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit trimestrial până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare trimestrului pentru care se calculează impozitul, dacă în prezentul articol nu se prevede altfel. Începând cu anul 2012, aceşti contribuabili urmează să aplice sistemul plăţilor anticipate prevăzut pentru contribuabilii menţionaţi la lit. a).

Ma poate ajuta cineva spunandu-mi ce impozit voi plati in cazul in care cifra de afaceri a anului 2009=140000, iar la sfarsitul primului trimestru al lui 2010 profit =10 ron?
Imi poate spune cineva ce inseamna mai concret (in cifre) ce inseamna pct. 1 alin(a)?

multumusec
Ceea ce ai postat tu a fost modificat.
Din nefericire vei plati 1075 lei/ trimestru obligatoriu, adica 4300 lei / an
Daca va iesi o suma mai mare prin formula de calcul obisnuita a impozitului , atunci vei plati acea suma
draga mea, vei plati si acum pana la 24.04.2010 cat ai platit in ultimul trim.al anului 2009.
vasi49,vrei sa spui ca voi plati 550 lei?

Alte discuții în legătură

Impozit profit/lichidare 2010 marirobitu marirobitu Ce impozit datoreaza o societate care se lichideaza in martie 2010? In 2009 a fost micro si a platit imp.minim 1075 /trim. iar in martie 2010 inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN Va rog sa-mi spuneti daca in situatia in care sunt pe pierdere la trim IV si in declaratia 100 la 31.12.2009 eu am declarat de plata 1625 lei (impozit minim) ... (vezi toată discuția)
Oug.22-imp.profit 2010 camicami camicami Cum interpretam prevederea din OUG.22/2010 referitoare la soc.infiintate in cursul anului precedent,care nu au fost obligate la plata impozitului minim ? ... (vezi toată discuția)