Salutare.
Am citit cateva posturi care se asemanau cu ceea ce urmeaza sa va intreb dar tot nu sunt convins de ceea ce am citit.
Am un teren intravilan.Pe acest teren este construita o casuta mica...o camera sau 2...Latimea acestui teren este de 7 m.Unul din vecini are casa lipita de a mea.
Intrebare:Daca eu demolez casa aceea mica...mai pot sa construiesc pe teren o alta casa.??Spune ceva legea in privinta latimii minime a terenului?
Regulament general de urbanism
din 27/06/1996
Secţiunea a IV-a
Reguli cu privire la forma şi dimensiunile terenului
şi ale construcţiilor
ARTICOLUL 30
Parcelarea
------------
(2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza prezentului regulament, este permisă numai dacă pentru fiecare lot în parte se respectă cumulativ următoarele condiţii: a) front la stradă de minimum 8 m pentru clădiri înşiruite şi de minimum 12 m pentru clădiri izolate sau cuplate;
b) suprafaţa minimă a parcelei de 150 m2 pentru clădiri înşiruite şi, respectiv, de minimum 200 m2 pentru clădiri amplasate izolat sau cuplate;
c) adâncime mai mare sau cel puţin egală cu lăţimea parcelei.
(3) Sunt considerate loturi construibile numai loturile care se încadrează în prevederile alin. (2).
Cam complicat cu numai 7 metri.
in cartierul unde am cumparat terenul majoritatea au teren de 7 m la strada cu case facute probabil cu foarte multi ani in urma.Si eu am o casuta acolo deja facuta..mai degraba o cocioaba...si vreau sa demolez si sa fac alta constructie