avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de arestare european
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de arestare european

buna ziua!vreau sa va intreb cum se procedeaza cand iti vine un mandat de arestare european!sotul meu a primit asa ceva din franta dar problema este k el nu a avut nici un proces acolo si nu a fost condamnat!avocatul nostru a zis k o sa il trimita cu avion acolo, el fiind arestat aici cu o pedeapsa de 7 luni! va rog frumos da ti mi un sfat ce as putea face in situatia asta?astept raspuns!va mutumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:01, 13 Aprilie 2010
Stimata amaya_maya2004,

Mandatul european de arestare emis de autoritatile judiciare franceze are la baza un dosar penal in care sotul dvs. are calitatea de inculpat sau de condamnat. Pentru a putea afla despre ce este vorba trebuie sa angajati un avocat francez. In mandatul de arestare european se indica datele dosarului in cauza.

Un salut cordial,

Constantín Radu Calugaru
Legea 302/2004 privind cooperarea juridica internationala in materie penala va ofera raspunsul la aceasta intrebare.
Conform art 97 din Lege, predarea persoanei urmarite poate fi amanata sau conditionata, cand aceasta este urmarita sau judecata penal in Romania pentru o fapta diferita de cea care motiveaza mandatul european de arestare. Amanarea opereaza pana la terminarea judecatii sau pana la executarea pedepsei.
Deci, in functie de fapta ce face obiectul mandatului de arestare european se va plimba sau nu cu avionul pana in Franta.
P.S. Nu am inteles niciodata de ce persoanele care au avocati alesi pun la indoiala calitatile acestora si cer sfaturi suplimentare!???


Av. Claudiu Sorin Feteanu
Din ceea ce ziceti s-a dispus arestarea in lipsa.
Va puteti angaja si avocat roman sau macar sa consultati contracost unul.
Pana sa ia avionul...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal alexandradinica alexandradinica as vrea sa aflu daca ma puteti ajuta,cam in cat timp un detinut din Italia poate fi adus in tata, daca este deja condamnat.estu cazul de extradare si daca da ... (vezi toată discuția)
Rezolvare speta sweet_angell sweet_angell Buna ziua. Am de comentat o speta, ma poate ajuta cineva? Va rog tare mult! Executarea mandatului european de arestare. Amanarea predarii persoanei ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei executarii pedepsei mai opereaza cand condamnatul a fost pus in libertate? avav avav Buna seara, dragi colegi. Am o speta tare incurcata in penal, mai exact pe prescriptia executarii pedepsei. Iata cum sta situatia: in anul 2001, se judeca si ... (vezi toată discuția)