buna ziua!vreau sa va intreb cum se procedeaza cand iti vine un mandat de arestare european!sotul meu a primit asa ceva din franta dar problema este k el nu a avut nici un proces acolo si nu a fost condamnat!avocatul nostru a zis k o sa il trimita cu avion acolo, el fiind arestat aici cu o pedeapsa de 7 luni! va rog frumos da ti mi un sfat ce as putea face in situatia asta?astept raspuns!va mutumesc!
Mandatul european de arestare emis de autoritatile judiciare franceze are la baza un dosar penal in care sotul dvs. are calitatea de inculpat sau de condamnat. Pentru a putea afla despre ce este vorba trebuie sa angajati un avocat francez. In mandatul de arestare european se indica datele dosarului in cauza.
Legea 302/2004 privind cooperarea juridica internationala in materie penala va ofera raspunsul la aceasta intrebare.
Conform art 97 din Lege, predarea persoanei urmarite poate fi amanata sau conditionata, cand aceasta este urmarita sau judecata penal in Romania pentru o fapta diferita de cea care motiveaza mandatul european de arestare. Amanarea opereaza pana la terminarea judecatii sau pana la executarea pedepsei.
Deci, in functie de fapta ce face obiectul mandatului de arestare european se va plimba sau nu cu avionul pana in Franta.
P.S. Nu am inteles niciodata de ce persoanele care au avocati alesi pun la indoiala calitatile acestora si cer sfaturi suplimentare!???
Penal
alexandradinica
as vrea sa aflu daca ma puteti ajuta,cam in cat timp un detinut din Italia poate fi adus in tata, daca este deja condamnat.estu cazul de extradare si daca da ... (vezi toată discuția)