avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

penal

as vrea sa aflu daca ma puteti ajuta,cam in cat timp un detinut din Italia poate fi adus in tata, daca este deja condamnat.estu cazul de extradare si daca da care ar putea fi primul pas pentru a se rezolva problema asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters176722 , utilizator 20:58, 26 Noiembrie 2010
Termenul este conditionat de numarul de cauze similare aflate in solutionare ,de formalitatile speciale care sunt necesare de desfasurat de catre autoritatile celor doua state
Condamnatul are dreptul de a solicita transferul sau in tara, in vederea executarii pedepsei, aca exista o hotarare de condamnare ramsa definitiva .
Nu este vorba despre extradare, ar fi asa doar in cazxul in care autoritatile romane ar fi emis pe numele sau un mandat de arestare european.
Da, nu este vorba de extradare. Daca pedeapsa este definitiva, condamnatul se poate adresa fie statului de executare fie statului de condamnare in vederea transferului.
Deci, procedura se poate demara si din Romania.
Vedeti Legea 302/2004, sectiunea privind transferul persoanelor condamnate.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferare persoana condamnata andrei_2010 andrei_2010 am nevoie de ajutorul dumneavoastra.Sotul meu este arestat in italia in baza unei fapte pe care a facut-o in 2000 atunci a fost si judecat si a primit o ... (vezi toată discuția)
Transferare persoana condamnata alexandradinica alexandradinica In urma unei condamne din italia, un cetatean roman, doreste sa-si ispaseasca restul de pedeapsa in Romania,aceasta pers este sotul meu.El a depus cererea de ... (vezi toată discuția)
Extradarea GEORGE DINU GEORGE DINU trafic de droguri(transport de droguri),in spania proceduri de extradare in romania (vezi toată discuția)