avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai pot lua concediu de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai pot lua concediu de crestere a copilului?

am intrerupere o luna pe cartea de munca... mai pot beneficia de concediu de crestere a copilului si implicit de indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 14 Aprilie 2010
Nu indepliniti conditia da a fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Aveti intrerupere o luna intreaga, de la 1 la 31 sau din doua fractiuni de luna?
intreruperea e de la 1 pana la data de 22 a lunii respective. va multumesc
S-ar putea sa aveti noroc daca va incadrati in ce spun Normele deaplicare a OUG 148/2005:
Art. 4. -
(1) Concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prevazute de ordonanta de urgenta, se acorda persoanelor indreptatite, daca acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, timp de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului sau, dupa caz, de la data la care s-a realizat incredintarea in vederea adoptiei, s-a aprobat adoptia ori s-a instituit plasamentul sau tutela.
(2) De drepturile prevazute la alin. (1) beneficiaza si persoanele care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora.
(3) In calculul celor 12 luni prevazute la alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.
(4) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7).
(5) Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (4).
În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil IOANA MIOARA IOANA MIOARA Buna ziua, Am o prietena care este insarcinata in luna a patra si doreste sa stie daca dupa nastere va beneficia de indemnizatia pentru cresterea si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rodiladumitru rodiladumitru daca am intrerupere de 3 zile pe cartea de munca in perioada de 12 luni inainte de nastere mai beneficiez de indemnizatie ? (vezi toată discuția)
Indemnizatie maternitate si_monna si_monna mi-am schimbat locul de munca si am o intrerupere pe cartea de munca de vreo 4 zile. intre timp am ramas insarcinata si vreau sa stiu daca mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)