avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... venituri luate in calcul pentru indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil

Buna ziua,

Am o prietena care este insarcinata in luna a patra si doreste sa stie daca dupa nastere va beneficia de indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani avand in vedere ca are o intrerupere in carnetul de munca din data de 25.03.2010 pana in 01.04.2010.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:35, 21 Mai 2010
Din cate stiu eu va primi indemnizatie daca intreruperea e mai mica de o jumatate de luna lucratoare si nu mai are alte intreruperi. Sotia sefului meu a fost in aceeasi situatie.
1. Din Normele deaplicare a OUG 148/2005:
Art.4
(3) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
(4) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la alin. (7).
(5) Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (4).

2. Deci va primi indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot lua concediu de crestere a copilului? cosmi24 cosmi24 am intrerupere o luna pe cartea de munca... mai pot beneficia de concediu de crestere a copilului si implicit de indemnizatia de crestere a copilului? (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de ingrijire copil Ank27 Ank27 Buna ziua! in cazul unei intreruperi de 10 zile pe cartea de munca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului se indeplinesc conditiile de acordare a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil rodiladumitru rodiladumitru daca am intrerupere de 3 zile pe cartea de munca in perioada de 12 luni inainte de nastere mai beneficiez de indemnizatie ? (vezi toată discuția)