Am o prietena care este insarcinata in luna a patra si doreste sa stie daca dupa nastere va beneficia de indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani avand in vedere ca are o intrerupere in carnetul de munca din data de 25.03.2010 pana in 01.04.2010.
Din cate stiu eu va primi indemnizatie daca intreruperea e mai mica de o jumatate de luna lucratoare si nu mai are alte intreruperi. Sotia sefului meu a fost in aceeasi situatie.
1. Din Normele deaplicare a OUG 148/2005:
Art.4
(3) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
(4) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la alin. (7).
(5) Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (4).
2. Deci va primi indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.