avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inlocuire imobil in capitalul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inlocuire imobil in capitalul social

un srl a vandut de aprox 1 an o constructie care face parte din capitalul social
se doreste acum scoaterea contructiei respective din capitalul social, cu urmatoarele conditii:
1 cuantumul capitalului social sa ramana acelasi
2 asociatii sa nu aporteze nimic la capitalul social
exista vreo modalitate prin care sa se inlocuiasca, printr-un act aditional, imobilul cu suma de bani luata in schimbul acesteia prin vanzare?
ce alte posibilitati sunt?
Cel mai recent răspuns: xco , utilizator 10:44, 5 Martie 2007
eu cred ca in mod automat s-a inlocuit imobilul cu valoare in momentul vanzarii, aportul in natura nu scoate din circuitul civil acel bun deci se poate instraina normal doar valoarea capitalului sa nu se diminueze......
daca altii au argumente contra mai bune ....nu le contest....
e parere personala....
~ Conținut șters la cerere ~
asa m-am gandit si eu. dar problema este ca suma de bani care intra in capitalul social trebuie sa vina din partea asociatilor si nu e a lor, ci a societatii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital social srl crash crash Avem un SRL cu un capital social de 200 lei. Majorăm capitalul social prin aport in natura cu un imobil, printr-un act aditional, autentificat la notar. ... (vezi toată discuția)
Capital social srl crash crash Avem un SRL cu un capital social de 200 lei. Majorăm capitalul social prin aport in natura cu un imobil, printr-un act aditional, autentificat la notar. ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil - parte din capitalul social calin_andrei calin_andrei Buna dimineata, Din experientele voastre, as vrea sa stiu cum se poate vinde mai repede si simplu o parte dintr-un teren adus aport la capitalul social al ... (vezi toată discuția)