avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare asociati in firma
Discuție deschisă în Executare silită

Executare asociati in firma

Buna seara,
Sunt asociat intr-un SRL cu inca o persoana. Eu detin un procent de 5%. Sunt implicat decat in acte dar in afacerea in sine nu.
Administratorul firmei (95%) a luat un credit pe firma pentru care a garantat cu un imobil dar care nu acopera toata suma, deci o parte din suma s-a acordat si pe baza profitului firmei. Eu sunt mentionat in contractul de credit impreuna cu administratorul ca ,,Imprumutat si garant''. S-a ajuns la executarea silita a imobilului administratorului pe baza caruia s-a luat creditul. In urma vanzarii acestuia cel mai probabil nu se va recupera datoria. In acest caz se poate ca banca sa se indrepte catre mine? Ce raspundere am? Pot sa raspund cu bunurile mele personale?
Cel mai recent răspuns: ContSters69724 , utilizator 08:37, 15 Aprilie 2010
avand in vedere ca tu esti si imprumutat si garant , suporti restul de creanta,iar tu poti sa recuperi ceea ce-ti ia banca printr-o actiune in regres (fata de administrator).
Deci este posibil sa mi se execute bunurile de pe persoana fizica?
Multumesc pentru raspuns
In calitate de garant raspundeti cu bunurile personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi fosti administratori NicoBC NicoBC Sunt un fost actionar si administrator de firma. Am luat o linie de credit de la o banca unde am fost obligati (altfel nu dadeau linia de credit) sa semnam si ... (vezi toată discuția)
Proprire cont giranti anamaria30 anamaria30 buna seara!am un credit luat de la o banca,iar ca ipoteca am pus gaj apartamentul parintilor.in cele din urma am ajuns la executare,dar au pus proprire si pe ... (vezi toată discuția)
Am girat un credit al unei firme Mioara m Mioara m Buna ziua , Am girat un credit pentru o firma , in ianuarie 2009 . Persoana juridica si-a achitat creditul si dobanda restanta conform graficului de ... (vezi toată discuția)