In ce conditii se poate elibera un asemenea certificat retroactiv? Daca o persoana urmeaza un tratament ambulator - timp de 10 zile fiind programat zilnic la sedinte de gimnastica, recuperare, bai etc (avand in vedere ca in urma cu 1 an fusese operata de hernie de disc), iar medicul curator ii elibereaza certificatul de concediu medical retroactiv pe cele 10 zile de tratament, angajatorul poate refuza plata indemnizatiei?
daca nu l-ati depus in termenul legal , adica pana cel tarziu ziua a 5-a a lunii urmatoare , va poate refuza...nici nu va putea sa-l deconteze de la Casa de sanatate...
A fost depus totul la timp, angajatorul a aceptat, concediul a fost platit...si acum, dupa aproape 1 an de zile, angajatorul spune ca cei de la CNAS nu accepta concediul pt ca certificatul a fost eliberat retroactiv...si din cate am inteles sunt 2 posibilitati: sa dea banii primiti pe concediu inapoi angajatorului...sau sa ceara medicului emitent sa modifice data de pe certificat.
Cel care a emis certificatul nu este medicul de familie, ci medicul curator de la spitalul unde s-a facut tratamentul si se afla la 300km distanta; iar medicul de familie a spus ca se poate emite acel certificat si retroactiv chiar si pt tratament ambulator si ca ar fi trebuit sa-l accepte la CNAS.
Si mentionez ca medicul de la medicina muncii a avizat acel concediu...nu ar fi trebuit sa atraga atentia daca nu era in regula data?
Concediu medical
Leea91
Buna seara! Sambata am fost de urgenta la spital pentru o durere acuta de spate. diagnostic : \'Suspect de hernie de disc . am primit tratament si recomandare ... (vezi toată discuția)