avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... certificat de concediu medical eliberat retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

certificat de concediu medical eliberat retroactiv

In ce conditii se poate elibera un asemenea certificat retroactiv? Daca o persoana urmeaza un tratament ambulator - timp de 10 zile fiind programat zilnic la sedinte de gimnastica, recuperare, bai etc (avand in vedere ca in urma cu 1 an fusese operata de hernie de disc), iar medicul curator ii elibereaza certificatul de concediu medical retroactiv pe cele 10 zile de tratament, angajatorul poate refuza plata indemnizatiei?
Cel mai recent răspuns: siempreska , utilizator 22:36, 13 Aprilie 2010
daca nu l-ati depus in termenul legal , adica pana cel tarziu ziua a 5-a a lunii urmatoare , va poate refuza...nici nu va putea sa-l deconteze de la Casa de sanatate...
A fost depus totul la timp, angajatorul a aceptat, concediul a fost platit...si acum, dupa aproape 1 an de zile, angajatorul spune ca cei de la CNAS nu accepta concediul pt ca certificatul a fost eliberat retroactiv...si din cate am inteles sunt 2 posibilitati: sa dea banii primiti pe concediu inapoi angajatorului...sau sa ceara medicului emitent sa modifice data de pe certificat.
Cel care a emis certificatul nu este medicul de familie, ci medicul curator de la spitalul unde s-a facut tratamentul si se afla la 300km distanta; iar medicul de familie a spus ca se poate emite acel certificat si retroactiv chiar si pt tratament ambulator si ca ar fi trebuit sa-l accepte la CNAS.

Si mentionez ca medicul de la medicina muncii a avizat acel concediu...nu ar fi trebuit sa atraga atentia daca nu era in regula data?
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
siempreska, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii. avizul medicului mancipri mancipri Va rog sa-mi spuneti cand este necesar ca medicul de la medicina muncii sa-si puna avizul pe certificatul medical. (vezi toată discuția)
Concediu medical Leea91 Leea91 Buna seara! Sambata am fost de urgenta la spital pentru o durere acuta de spate. diagnostic : \'Suspect de hernie de disc . am primit tratament si recomandare ... (vezi toată discuția)
Concediul medical serbanstefan serbanstefan Daca ma aflu in concediul medical si depun cererea de pensionare anticipata exemplu luna octombrie fiindca indeplinesc conditiile de pesionare pana imi vine ... (vezi toată discuția)