avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Medicina muncii. Avizul medicului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Medicina muncii. Avizul medicului

Va rog sa-mi spuneti cand este necesar ca medicul de la medicina muncii sa-si puna avizul pe certificatul medical.
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 07:23, 7 Octombrie 2016
Despre care certificat este vorba ? Daca va referiti la certificatele de concediu medical,acestea nu necesita aceasta viza,doar certificatele de concediu pt risc maternal necesita aceasta viza.

Daca va referiti la examinarea medicală la angajarea în muncă,in conformitate cu prevederile art. 27, alin. (1) din Codul Muncii republicat, “O persoană poate fi angajată în muncă numai în baza unui certificat medical, care constată faptul că cel în cauza este apt pentru prestarea acelei munci.”

Certificatul medical A5 folosit pt dosarul de angajare si care va atesta starea de sanatate nu trebuie obligatoriu sa poarte viza medicului de medicina muncii

Dupa ce veti fi selectat inaintea semnarii contractului de munca veti fi indrumat catre medicul de medicina muncii cu care unitatea are incheiat contract ,pt efectuarea examenului medical la angajare
Sunt angajat in unitatea respectiva de 11 ani. Sufar de mai multi ani de hernie de disc in zona cervicala si de alte modificai ale coloanei vertebrale lombare. Declarat "apt partial" la controlul anual efectuat de medicina muncii, In luna sept. 2016 am facut un tratament de recuperate si am beneficiat 18 zile de concediu medical ( cetificat eliberat de medicul specialist cod indemnizatie 01, cod diagnostic 651, luat in evidenta de medicul de familie) . Nu depasesc 90 de zile cumulate de concediu medical in ultimul an. In data de 3 a lunii in curs, am predat concediul medical angajatorului. In data de 5, am fost chemat la birouri si mi s-a dat concediul medical inapoi , sa merg la medicina muncii (unitatea medicala cu care angajatorul are contract) sa mi-l vizeze. Le-am spus ca legea nu prevede asa ceva ( doar ptr. cod 15 ) si mi s-a spus ca exista o decizie de director in care se stipuleaza ca toti angajatii care au beneficiat de concediu medical, vor trebuii sa vizeze acest concediu si la medicina muncii si ca au prevazut acest fapt si in contractul incheiat intre angajatori si medicina muncii. Am fost si am vizat acest concediu si pe parafa aplicata scrie "medic specialist medicina de familie". Nu au vrut sa-mi puna stampila unitatii medicale ( cea rotunda ) decat dupa lungi insistente.
Mentionez ca nu sunt singurul angajat care a fost trimis la medicina muncii sa-si vizeze cetificaul medical.
Va rog sa-mi spuneti deca decizia directorului poate fi considerata abuz in serviciu si daca nu a fost incalcata cofidentialitatea diagnosticului meu prin faptul ca mau trimis obligat la o unitate agreata doar de angajator si daca este legal sa vieze doi medici de familie acelasi concediul medical .Oare cei doi medici de familie incaseaza amandoi bani de la CNAS pentru acelasi seviciu, acelasi tratament ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - parafe medici axxell axxell buna ziua, am fost o luna in concediu medical, iar pe la jumatatea lunii am primit o instiintare de la locul de munca (prin posta) spunandumi-se ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Raport risc maternal refacut- se poate? ana.ana1990 ana.ana1990 Acum aproximativ doua luni am realizat in cadrul Medicover raportul de Medicina muncii pentru riscul maternal. Astazi, doctorul specialist care imi ... (vezi toată discuția)
Medicină muncii Adrian7791 Adrian7791 Buna ziua!Datorită glicemiei si trombocitelor cu valori mari depistate la analizele periodice făcute de cei de la Medicină Muncii mi sa dat apt de munca ... (vezi toată discuția)