Am si eu o intrebare, cum se poate evita (stopa) executarea silita a unei Banci la care am facut un credit de consum sub 10000 ron si datorita faptului ca am ramas fara job si fara nici un venit nu mai am cum sa platesc ratele la zi, desi candva eram bun-platnic ?
Buna ziua ! In primul rand va sfatuiesc sa va adresati bancii, solicitand reesalonarea ratelor si recalcularea acestora in functie de posibilitatile dumneavoastra. Aceasta este calea amiabila si solutia cea mai favorabila dumneavoastra. In acest sens puteti solicita si o audienta la conducerea bancii. Datoria nu este tocmai mare, dar penalitatile pot deveni impovaratoare, fapt pentru care o reinnoire a contractului( bineinteles cu acceptul bancii creditoare) v- ar fi favorabila.
In alta ordine de idei, consider ca , in cazul in care nu sunt acceptate propunerile dumneavoastra, si se va incepe procedura executarii, este bine sa va luati masuri pentru a nu avea bunuri pe numele dumneavoastra sau in coproprietate. Asta in masura in care contractul de creditare nu este cu garantie reala( gaj, ipoteca sau privilegiu, adica inclusiv giranti) situatie in care problema este mai complexa.