avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata ANAF
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata ANAF

am o societate si in urma declaratiilor firmei privind contributia de asigurari, de concedii, taxa pe valoare adaugata au fost stabilite in sarcina noastra mai multe obligatii de plata. termenul de plata a expirat si pentru ca este o suma mare ANAF in cadrul unui dosar de executare a emis mai multe titluri executorii si a infiintat poprirea asupra disponibilitatilor banesti. Ce as putea face ca sa atac aceste titluri si cererea de poprire. Solutii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 09:47, 15 Aprilie 2010
Art. 172 Cod procedura fiscala

Contestaţia la executare silită

(1) Persoanele interesate pot face contestaţie împotriva oricărui act de executare efectuat cu încălcarea prevederilor prezentului cod de către organele de executare, precum şi în cazul în care aceste organe refuză să îndeplinească un act de executare în condiţiile legii.

(2) Dispoziţiile privind suspendarea provizorie a executării silite prin ordonanţă preşedinţială prevăzute de art. 403 alin. (4) din Codul de procedură civilă nu sunt aplicabile.

(3) Contestaţia poate fi făcută şi împotriva titlului executoriu în temeiul căruia a fost pornită executarea, în cazul în care acest titlu nu este o hotărâre dată de o instanţă judecătorească sau de alt organ jurisdicţional şi dacă pentru contestarea lui nu există o altă procedură prevăzută de lege.

(4) Contestaţia se introduce la instanţa judecătorească competentă şi se judecă în procedură de urgenţă.

CODUL DE PROCEDURA CIVILA



Art. 173

Termen de contestare

(1) Contestaţia se poate face în termen de 15 zile, sub sancţiunea decăderii, de la data când:

a) contestatorul a luat cunoştinţă de executarea ori de actul de executare pe care le contestă, din comunicarea somaţiei sau din altă înştiinţare primită ori, în lipsa acestora, cu ocazia efectuării executării silite sau în alt mod;

b) contestatorul a luat cunoştinţă, potrivit lit. a), de refuzul organului de executare de a îndeplini un act de executare;

c) cel interesat a luat cunoştinţă, potrivit lit. a), de eliberarea sau distribuirea sumelor pe care le contestă.

(2) Contestaţia prin care o terţă persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit poate fi introdusă cel mai târziu în termen de 15 zile după efectuarea executării.

(3) Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut la alin. (2) nu îl împiedică pe cel de-al treilea să îşi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, potrivit dreptului comun.
Multumesc pt teorie dar mie imi trebuie motive in baza carora sa atac somatia si titlurile executorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ContSters79057 ContSters79057 Care este instanta competenta sa solutioneze o contestatie la executare (suma de executat 65.000E), Judecatoria sau Tribunalul? Unde se va judeca: - la ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare galati galati buna ziua, am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare prima data cand s-a primit somatia sau se poate si ... (vezi toată discuția)